Refu Blog

Cei mai multi dintre noi, care gatesc acasa in mod regulat, cauta instrumente care sa faca gatitul mai bun – fie ca asta inseamna mai rapid, mai usor, mai delicios sau toate acestea. Asa ca este logic ca anumite aparate de gatit care pretind ca fac exact acest lucru (cum ar fi aparatele electrice de gatit sub presiune si aparatele de prajit cu aer) au crescut vertiginos in popularitate in ultimii ani.

Dar, ca sa fiu sincer, la inceput nu am crezut cu adevarat in hype-ul friteuzei cu aer cald. Intelegeam de ce oamenii erau pasionati de ele, dar pentru mine, aparatele de prajit cu aer nu pareau sa se potriveasca in rutina mea din bucatarie.

Prajesc din cand in cand, dar nu in fiecare zi. De ce as investi cand cuptorul meu poate face 80 la suta din ceea ce poate face o friteuza cu aer?

Acestea fiind spuse, eram cu siguranta inca curios. Asa ca la inceputul lui 2020 am decis sa incerc in sfarsit una. Am gatit cu ea acasa in ultimele luni de zile, de cand a venit pandemia – totul, de la cine de familie la gustari rapide – si iata ce cred despre ea pana acum.

Ce este o friteuza cu aer cald?

Friteuza cu aer cald! Ce pareri am acum? Cartofi prajiti rapid! • Refu Blog
Friteuza cu aer cald este ca un cuptor in miniatura, te ajuta sa gatesti legume sau bucati de carne pentru 1-2 portii

O friteuza cu aer este un aparat de bucatarie care foloseste convectia pentru a face sa circule aerul fierbinte (si, in unele cazuri, uleiul) in jurul alimentelor pentru a le gati. Cele mai multe modele au o capacitate de doi litri pana la sase litri si pot varia intre 200 si 1000 de lei, in functie de model.

Am testat (sau ar trebui sa spun, am gatit?) mai multe modele cu o capacitate de doi litri.

Friteuza cu aer cald face mancarea mai sanatoasa?

Friteuza cu aer cald! Ce pareri am acum? Cartofi prajiti rapid! • Refu Blog
Cartofi realizati cu friteuza cu aer cald – gata in 20 minute

Una dintre afirmatiile despre friteuza cu aer cald este ca poate praji alimente cu o fractiune din uleiul folosit in cazul friteuzoarelor traditionale, oferind in acelasi timp un gust si o textura similare. Din acest motiv, este adesea prezentata ca o alternativa „mai sanatoasa” la prajirea adanca.

Dar rezultatele au fost amestecate. In timp ce am constatat ca pot praji majoritatea legumelor (ganditi-va: cartofi prajiti) cu mai putin ulei decat cel necesar pentru prajire, am avut nevoie de aproximativ aceeasi cantitate de ulei pe care as folosi-o pentru prajirea la cuptor pentru a le face cu adevarat comparabile ca gust.

Si, desi este adevarat ca poti praji unele lucruri fara niciun ulei, rezultatele au variat si aici pentru mine. Puiul prajit in fara ulei a avut un gust grozav.

Cartofii prajiti fara ulei? Nu i-as recomanda.

Pe scurt: Daca cumparati o friteuza cu aer cald pentru a va inlocui cartofii la tigaie, este posibil sa folositi mai putin ulei in general si sa obtineti rezultate cu un gust bun. Daca cumparati o friteuza cu aer cald pentru a inlocui sau completa cuptorul, nu veti vedea o diferenta atat de mare in ceea ce priveste cantitatea de ulei pe care o folositi.

Singurul lucru care intradevar poate fi diferite, este faptul ca poti pune cartofii praijiti de exemplu si sa fie gata in scurt timp, pentru ca aerul cald bate continuu in mancare si in asa fel se poate castiga putin timp in prepararea unor mancaruri.

Ce friteuza cu aer cald recomand? Dupa mai multe pareri personale

Friteuza cu aer cald! Ce pareri am acum? Cartofi prajiti rapid! • Refu Blog
Recipientul unde intra preparate care urmeaza a fi prajite in Air Fryer

Capacitate mare: Biovita 1800W / 5L

Fritueza Air Fryer ieftina:

Fritueza Airfryer Premium:

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment