Refu Blog

Implanturile dentare, așa cum le cunoaștem astăzi au fost inventate în 1952 de către un chirurg ortopedic suedez numit Per-Ingvar Branemark. Astăzi, implanturile dentare în stomatologie sunt considerate drept standardul de îngrijire pentru înlocuirea protetică a dinților lipsă. Așadar, un implant dentar este o soluție discretă pe termen lung pentru înlocuirea dinților problematici sau lipsa acestora.  

Procesul de fixare

Un implant dentar în sine este un șurub de titan (sau alt aliaj durabil) care este plasat direct în osul maxilarului, înlocuind rădăcina dintelui lipsă. După ce este montat, pe parcursul mai multor luni, osul care înconjoară implantul tău se va contopi treptat, ținând implantul ferm în loc. Un dinte artificial (o coroană sau o proteză) este apoi montat pe partea superioară a implantului. Dintele sau dinții artificiali sunt similari ca formă, dimensiune și culoare cu dinții existenți, ceea ce înseamnă că implantul se va amesteca în mod natural cu zâmbetul tău.

Care sunt tipurile de implanturi dentare?

Tratamentul cu implanturi dentare potrivit depinde de mai mulți factori, inclusiv câți dinți dorești să restaurezi și care sunt obiectivele planului de tratament. Există două mari categorii de implant, unul care se fixează direct în os, altul care se fixează sub gingie, periostal. Acest tip de implant dentar subperiostal poate fi utilizat la pacienții care nu au suficient os natural sănătos și nu doresc să se supună unei proceduri de mărire osoasă pentru o reconstrucție. După o examinare clinică, medicul dentist îți va recomanda cea mai potrivită opțiune de tratament.

Beneficiile implanturilor dentare 

Lipsa dinților afectează încrederea în sine, așa că un tratament de reconstrucție orală poate reprezenta, din acest punt de vedere, începutul unei noi vieți.

Implantul dentar este atractiv deoarece tratamentul este:

Discret: implanturile se potrivesc cu forma, nuanța și dimensiunea celorlalți dinți, astfel încât să arate natural și să se simtă confortabil;

Comod și durabil: implanturile pot dura atâta timp cât dinții tăi naturali, atâta timp cât sunt îngrijiți corespunzător. De asemenea, sunt fixate în osul maxilarului, deci nu trebuie să-ți faci griji cu privire la îndepărtarea lor, așa cum faci cu alte soluții, cum ar fi protezele dentare;

Previne pierderea osoasă: implanturile dentare funcționează ca dinții naturali, stimulându-ți maxilarul și prevenind pierderea osoasă;

Funcția de restaurare: vei putea să te bucuri de toate alimentele preferate pe care s-ar putea să nu le reușiți cu dinții lipsă, precum merele și carnea. De asemenea, nu îți afectează discursul. 

Costul tratamentului va varia în funcție de câte implanturi ai de pus și de complexitatea tratamentului. Odată ce ai discutat despre planul individual de tratament, medicul dentist îți va putea oferi o bună indicație a costului. Nu uita, implanturile sunt o soluție pe termen lung, așa că, deși tind să coste mai mult decât alte opțiuni pentru înlocuirea dinților, este posibil ca beneficiile să dureze mult mai mult.

În încheiere, atenție, implantul dentar trebuie realizat după ce a fost finalizat tratamentul ortodontic, în cazul în care ai deja dinții strâmbi. Recomandarea este să ceri medicului dentist cât mai multe detalii despre planul de tratament și să fii deschis în a discuta cu acesta probleme care țin nu doar de funcțional, ci și de financiar. De la preț aparat dentar, preț implant  durată tratament, conduită recomandată – există câteva variabile de care te poți folosi pentru a încadra vizita la stomatolog în așteptările tale.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment