Cele mai bune alternative gratuite la Office, pentru Windows in anul 2017! M-am tot gandit sa public pe blog si lista mea personala de programe pentru tipul office, ma lovesc de nevoia altora de a folosi programe de genul office ca cele create de Microsoft.

Bineinteles ca cel mai bun program de office este chiar suita platita de la Microsoft, dar pentru ca nu toti doresc sa achite suita, pentru simplul fapt ca nu folosesc office-ul asa mult incat sa aiba un rost achizitia lui. Am pus mai jos un top 5 cele mai bune programe office:

Cea mai buna alternativa Office

1. Suita Google Docs

Compatibilitate, poate cel mai bun mod in care poti sa folosesti suita Google Docs, avand suport pentru orice versiune, indiferent de softul in care a fost facut documentul.

Interfata – Interfata serviciului e cel mai prietenos pentru orice incepator sau avansat al programelor de tip office.

Utilizare live – cea mai faina functie din suita de google docs, este ceea de a vedea fisierul impreuna cu alti utilizatori si chiar sa oferi sansa sa lucrati toti in timp real in acel document.

Review complet pentru Google Docs

Cel mai bun feeling Microsoft Office

2. WPS Office

Compatibilitate  Cel mai placut este sa ai un program ce-ti functioneaza peste tot, WPS Office este compatibil pe Windows, Mac, Linux si chiar pe tabelete (Android)

Interfata – Programul il vad ca o clona a softului legit de office, avand o interfata aseamanatoare

Versiunea gratuita sau platita – Chiar daca programul este unul cu plata, exista si o versiune free a programului, aici ai ceva limitari dar tinand cont ca totul este gratuit, te obisnuiesti cu aceste limitari.

Review complet pentru WPS Office

Recomandarea personala ca alternativa buna

3. SoftMarket FreeOffice

Compatibilitate – Programul este disponibil pentru Windows, Linux si Android. Fiind o optiune foarte buna pentru orice utilizator.

Interfata – Interfata programului este foarte Basic, imi place ca iti poti face treaba fara probleme cu FreeOffice, tocmai din cauza asa e softul pe care-l folosesc in fiecare zi.

Versiunea gratuita sau platita – Programul este gratuit, fara sa aiba prea multe limitari, bineinteles ca exista si o versiune platita, dar cu versiunea free faci cam tot ce ai nevoie.

Review complet pentru FreeOffice

Cea mai veche alternativa la office

4. Apache OpenOffice

Compatibilitate – Programul este disponibil pentru Windows, Linux si Mac.

Interfata – Personal, eu unul nu mai iubesc interfata de la OpenOffice, pentru ca am deja alte alternative la OpenOffice, pentru partea de interfata, cateodata mai instalez openoffice la prietenii ce  nu sunt pretentiosi.

Gratuit – Programul este opensource, ce vine gratuit pentru descarcare, fiind versiune completa, fara restrictii.

Review complet pentru OpenOffice

LibreOffice este alternativa la OpenOffice

5. LibreOffice

Compatibilitate – Programul este disponibil pentru Windows, Linux si Mac.

Interfata – Din punctul meu de vedere LibreOffice este poate alternativa la OpenOffice, interfata pare putin mai placuta fata de OpenOffice.

Gratuit – Programul este gratuit, fiind o optiune foarte buna, programul nu are limitari si tinand cont de interfata, poate sa fie ceva de folosit pentru orice birou.

Review complet pentru LibreOffice

Concluzie de final pentru cea mai multa alternativa de tip office

Asa cum s-a vazut si in lista de mai sus, eu personal merg spre a folosi FreeOffice si Suita de la Google Docs, fiind tot ce-mi trebuie pentru activitatile de zi cu zi, restul de programe pot sa foloseasca in beneficiul altora, persoane ce se inteleg mai bine cu acele programe,

Tu ce folosesti in mod normal?

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru