De ce este important hostingul pentru blog?

Hostingul pentru blog este un subiect destul de important pentru fiecare blogger ce are de gand sa faca din blog ceva serios, cei care stau in continuare pe platformele free nu vor sa aiba responsabilitatea unor plati lunare, virusi curiosi sau probleme tehnice ce tin de partea tehnica a blogului sau de customizarea blogului.

Resursele serverului web

resursele serverului webWordPress-ul este un standard pentru fiecare pasionat de blog din lumea intreaga, asadar multi inclina pentru gazduire wordpress si pe faptul ca o gazduire web de calitate se bazeaza foarte mult pe optimizarea codului, suna a jackpot pentru fiecare dintre noi.

La fel de importanta este si optiunea de a configura ce vrei tu pe host, din cauza asta cea mai noua versiune de cPanel poate sa fie un plus pentru tine, atunci cand iti cauti optiunile in materie de hosting.

Procesorul face fata traficului pe care il ai?

Puterea directa a hostingului tau se leaga si de resursele procesorului, daca este limita la un procentaj anume, de numarul prcesoarelor, performanta lor si lista poate continua.

IP dedicat sau IP Shared?

IP-ul poate sa fie o problema sau un ajutor, depinde de compania de hosting la care esti deja client, daca vrei sa te orientezi catre o alta companie, trebuie sa pui in balanta si IP-ul.

IP Dedicat

IP-ul dedicat te ajuta cand iti izoleaza complet orice probleme de spam cauzate de un anumite IP, in plus iti da si un boost la seo, fiind singur pe IP nu o sa poti fi afectat de nicio problema.

IP Shared

IP-ul shared este o expresie pentru o densitate de site-uri ce apartin unei singure adrese IP, aici probleme pot sa fie multiple, de la spam-ul generat de un site anume, toate site-urile pot sa fie afectate, chiar sa iti apara si toate adresele de email in blacklist (o lista unde sunt sortate toate IP-urile cu probleme, in general fiind vorba de spam-uri prin email-uri frauduloase sau cu link-uri spre virusi). Sa nu mai zic si pe partea de SEO a faptului ca poti sa pierzi si din ranking.

Avantajul unul IP Shared este pretul, nu este calculat in pretul pachetului de hosting, de fel IP-urile dedicate pot fi incluse in pachetul de hosting, dar la un pret promotional pentru client.

Atentie! Daca stai pe un IP shared nu inseamna automat ca ai probleme specificate de mine mai sus, dar este un risc ca poate unul din site-urile respective sa aibe probleme.

De ce este important hostingul pentru blog? - Refu.ro

Trafic Nelimitat?

Acel trafic nelimitat este limitat intr-un fel, fiind foarte des folosit ca metoda de marketing, asta nu ar trb sa te sperie deloc, valorile respective sunt foarte mari (poate de ordinul TB).

Trebuie sa urmaresti in acel tabel promotional plin de specificatii si daca acest trafic lunar este nelimitat sau daca este limitat, limitarea inscrisa in acele specificatii pot ajunge de ordinul zecilor sau a sutelor de GB.

Exemplu: Daca ai un blog cu imagini ce nu sunt optimizate, si poate adaugi mereu galerii in blog si daca ai norocul sa ai si ceva trafic pe blog atunci aceasta limita se poate atinge. Daca facem un calcul simplu de 1MB per imagine, la 20 de poze in galerie ajungi lejer la 20 si ceva MB per utilizator + 500 de unici ce vad aceea galerie, s-a dus din start 10 GB de trafic pe zi, in doar 30 de zile ai ajuns la o limita de 300 GB! Da, deja vorbim de sute de GB.

Suportul Tehnic si Backup-ul

Poate o sa razi, dar suportul tehnic si un backup pe cel putin 1 saptamana te scoate din bucluc atunci cand te simti mai aventurier in modificari sau personalizarea temei wordpress.

Suportul tehnic iti salveaza ore sau zile de efort pentru a intelege un anumit aspect. O companie de gazduire enterprise stie imediat care e problema si te indruma spre rezolvarea ei foarte usor, ticketele nu ajung la zile de asteptare si tu te poti concentra scrisului pe blog.

Backup-ul iti salveaza … tot, atunci cand pierzi ceva accidental sau din alte fenomene bizare, ca sa le numesc asa.

Concluzie finala: Sper ca a fost destul de informativ pentru tine acest articol, si este foarte important sa te gandesti la o alegere pe termen lung, sa nu te chinui cu foarte multe probleme intr-un timp foarte scurt, sunt experiente de care te vei bucura in viitor, fie ca pot ajunge mai tehnice pentru tine.

Subscribe
Abonare pentru
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Matei Irinel Gabriel

Aici ai vorbit strict de găzduirea de tip shared, dacă ai nevoie totuși de mai multă putere ai nevoie de un VPS.

AlexAll

Mereu am optat pentru IP dedicat pentru avantajul dpdv al SEO