Refu Blog

Printarea 3D este un procedeu bazat pe fabricare aditivată prin intermediul căreia un obiect este printat pe baza unui model digital.

Fabricarea aditivată înseamnă printare strat cu strat cu ajutorul unei imprimante 3D și te poate ajuta, inclusiv să fabrici acasă produsele dorite, cu un cost mai mic decât cel de pe piață și în timp mai scurt.

Imprimanta 3d extrudă materialele dintr-o duză construind obiecte strat cu strat conform instrucțiunilor din fișierul digital.

Ai nevoie de materie primă, filamente, model digital. Iată cele mai cool lucruri pe care le poți printa 3D:

  1. Mâncare – știai că poți printa snacksurile tale favorite cu ajutorul imprimantei 3D? Ai nevoie de o imprimantă 3D care combină proteine pulbere, carbohidrați și zahăr care poate crea produse alimentare comestibile. Această imprimantă este dezvoltată de producători mondiali din domeniu care doresc eradicarea foametei din lume și dezvoltarea unei modalități mai eficiente și economice de producere a mâncării.
  2. Ciocolată – cel mai dulce produs din lume poate fi printat cu imprimanta 3D. Există o imprimantă 3D care încălzește ciocolata în cartuș și o printează strat cu strat după ce setezi modelul în care să o printeze. Cool, nu? Imprimanta se numește The Choc Creator și este prima imprimantă comercială de ciocolată fabricată de o echipă de cercetători – ei, bine, da britanici –  de la Universitatea din Exeter.
  3. Osul protetic al maxilarului – printarea 3D aduce un progres uluitor pentru domeniul medical deoarece acum se pot printa oase protetice ce pot fi transplantate unui pacient. Pacientul va putea vorbi normal la doar câteva minute după ce se trezește din operație. Printarea 3D revoluționează constant domeniul medical pentru ca permite printarea a diverse părți din corpul uman având la bază radiografii ale pacienților.
  4. Fața ta – dacă te-ai gândit vreodată să ai în față propriul bust, acum îl poți printa cu ajutorul unei imprimante 3D. Biohackerul Heather Dewey-Hagborg a luat mostre de ADN din guma, părul și mucurile de țigări lăsate în locuri publice pentru a recrea fețele persoanelor folosind printarea 3D. Rezultatul nu este o copie exactă a feței unei persoane reale, dar este o idee destul de cool și înfricoșătoare de a combina arta și știința.
  5. Îmbrăcăminte – dansatoarea de dans burlesque Dita Von Teese a purtat o rochie printată de liderul mondial în printare 3d – Shapeways – și creată pe un iPad. A fost fabricată din mii de componente care au fost printate pentru a i se potrivi perfect pe corp și a căror îmbinare a fost calculată conform proporțiilor ideală cuprinse în șirului Fibonacci.

Acest tip de tehnologie a fost folosită de-a lungul ultimelor decenii, dar publicul larg nu a avut acces până în ultimii ani când a fost mai mediatizată. Imprimantele 3D au nevoie de o serie de filamente 3d pentru a printa obiectul dorit și, deși au limitările lor, în foarte scurt timp, evoluția tehnologică va contribui la îmbunătățirea întregului proces de fabricare a obiectelor pe baza modelelor digitale.

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment