Chitara electrica, unul dintre cele mai puternice simboluri in lumea muzicii la Muzica Store

Chitara electertrica este poate unul dintre cele mai desavarsite instrumente muzicale din prezent, sunetul unic si inconfundabil al acesteia este astazi mai apreciat ca niciodata. Chitara electrica are in spate un trecut grandios, care se pliaza cu istoria muzicii rock, si nu numai. Fiind printre intrumentele care au declansat emotii intense ascultatorilor din toata lumea, chitara electrica a devenit un simbol al libertatii pentru multe generatii de tineri.

Istoria muzicii construita pe acorduri de chitara

Odata cu aparitia primelor doze electromagnetice, apar si prim ele chitari electrice. Acest lucru se intampla pe la sfarsitul anilor 1920 si inceputul anilor 1930. Odata cu trecerea timpului instrumentul intra in atentia muzicienilor si a producatorilor de instrumente muzicale. Intrumentul se bucura de un succes rasunator prin modelele timpurii concepute de Gibson. Din aceste moment, chitara electrica se va bucara de perfectionari si modernizari  continue.

Era inceputul unei revolutii in domeniul  industriei muzicale. Odata cu trecerea timpului instrumentul intra in atentia muzicienilor si a producatorilor de instrumente muzicale. Initial, instrumental patrunde in sfera muzicii jazz. Putin mai tarziu si blues-ul va fi atins. Unul dintre marii chitaristi de jazz care au contribuit semnificativ la popularizarea acestui instrument in lumea muzicii jazz a fost Charlie Christian. In muzica rock din ani 1960, popularitatea instrumentului explodeaza datorita unor nume grele precum Jimmy Hendrix sau Eric Clapton.

Alte formatii consacrate vor intari de asemenea sunetul chitarilor electrice in constiinta colectiva. Mai devreme sau mai tarziu, toate stilurile muzicale vor fi influentate de aceasta transformare radicala. Mai mult decat atat, sunetul chitarii electrice va consacra numeroase formatii si chiar stiluri muzicale. De exemplu, stilul “metal” are la baza acest instrument, fara de care nu fi posibila aceea atmosfera intensa care a devenit un element cheie curentului. Baladele rock de asemenea, apeleaza la farmecul acestui instrument pentru a genera ascultatorilor emotii puternice.

Chitara electrica, un instrument in voga de la Muzica Store

Versatilitatea acestui instrument consta in capacitatea de a declansa o gama foarte larga de emotii. Efectele care se adauga instrumentului starnesc trairi intense si foarte distincte, de la nostalgie si tristete pana la un fel special de adrenalina si energie. In general, corzile specifice acestui instrument nu sunt dure deloc, astfel incat este usor de invatat. Griful instrumentului este fin si subtire, construit pentru a oferi cat mai multa mobilitate si dinamica degetelor.

Acces usor la unul dintre cele mai iubite instrumente muzicale din toate timpurile.

Muzica Store ofera cele mai variate si mai profesionale modele de chitarii electrice disponibile pe piata romaneasca. Oferta magazinului este voarte vasta cand este vorba despre acest instrument. Construite profesional si cu multa atentie, chitarile electrice disponibile in stoc vor impresiona urechile oricarui profesionist din domeniu. Pentru toate persoanele pasionate de muzica, chitara electrica este o atractie si chiar o necesitate datorita numeroaselor moduri in care se poate canta la acest instrument. Posibilitatile de creatie sunt foarte mari. Dincolo de stiluri si nuante muzicale, precum si de efectele diversificate care se adauga sunetului, chitara electrica are un potential urias cand este vorba de a construi o atmosfera de spectacol.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments