Refu Blog

Comanda torturi Pavlova Bucuresti si gusta o bucata dulce de paradis • Refu Blog

Torturile sunt acele prajituri care nu pot lipsi de la nicio masa aniversara, onomastica sau eveniment important. Torturile sunt facute in toate marimile si pot fi folosite nenumarate ingrediente, cu conditia sa fie dulci si proaspete. La Carina Sweets pot fi comandate torturi inspirate din patiseria traditionala, dar si din cea internationala. Astfel, poti comanda torturi Pavlova Bucuresti facute dupa reteta autentica a acestei minunate prajituri. Tortul Pavlova este o prajitura eleganta si cu o istorie uimitoare. Tortul Pavlova este format dintr-o baza facuta dintr-o crusta de bezea completata cu frisca si fructe proaspete, precum kiwi, capsuni, etc.

Nimeni nu stie cu exactitate cine a creat pentru prima data celebrul desert Pavlova. Numele si retetele au inceput sa apara insa la scurt timp dupa ce prima balerina si coregrafa rusa, Anna Matveyevna Pavlova (1881-1931), a inceput sa faca turnee in America, Europa si Marea Britanie, in 1910. In America, a dansat la Metropolitan Opera House din New York. Anna Pavlova a fost una dintre cele mai celebre si influente balerine ale vremii sale si inca un idol pentru marile balerine din ziua de azi.

In 1911, Anna Matveyevna Pavlova si-a fondat propria companie de balet si a fost prima care a dus baletul in turnee in intreaga lume. Timp de doua decenii, a facut turnee in jurul lumii. De asemenea, a facut turnee atat in ​​Australia, cat si in Noua Zeelanda in 1926 si in 1929. Anna Pavlova a fost considerata cea mai mare balerina a acelor vremi. Se spunea despre marea balerina ca nu danseaza, ci pare ca pluteste. Din aceasta afirmatie vine si explicatia de ce tortul Pavlova este un desert usor, aerisit.

Exista mai multe combinatii, cum spuneam, ale tortului Pavlova. De exemplu, “Pavlova cu capsuni” este cea mai veche reteta Pavlova din lume, datand inca din anul 1911. Poate nu stiai, insa exista chiar cercetatori care incearca sa afle intreaga istorie a acestui minunat desert. Astfel, s-a aflat ca exista deserturi britanice, europene si americane, cu denumirea de Pavlova. O sa va surprinda sa aflati ca Statele Unite au avut cele mai multe retete de torturi Pavlova!

Cum spunea, unul din ingredientele principale ale tortului Pavlova il reprezinta bezeaua. Ce este bezeaua? Bezeaua este un produs realizat din ou. Este atat de usoara si fragila, si totusi poate fi modelata in orice fel de forme capricioase cand este coapta (sau mai precis, uscata). Este suficient de puternica pentru a retine creme si fructe aromate, cum ar fi cremele din torturile Pavlova si Vacherin.

Bezeaua a aparut insa cu mult inainte ca tortul Pavlova sa ia nastere. Cea mai timpurie reteta pentru o bezea facuta din albusuri de ou indulcite si batute a aparut intr-o mica carte de retete a lui Lady Elinor Fettiplace (1570-1647), si se numea paine alba Bisket.

In anul 1692, in cartea de bucate Nouveau Cuisinier Royal Et Bourgeois, a bucatarului francez François Massialot (1660-1733) gasim o alta reteta asemanatoare. De fapt, el este acreditat pentru fabuloasa creatie facuta prin coacerea albusurilor de ou batute si amestecate cu zahar.  Cum spuneam, in 1911 a avut loc “descoperirea” retetei tortului Pavlova cu capsuni care a schimbat cu siguranta istoria culinara. Se crede ca ca acest tort este un omagiu pentru marea balerina.

In timp ce originile acestui desert delicios, dulce si usor sunt dezbatute intre mai multe natiuni, trebuie sa stii ca este desertul preferat pentru sarbatorirea Craciunului in tari precum Australia sau Noua Zeelanda. Cum spuneam, este un desert magnific pe baza de bezea facuta din albusuri de ou, zahar, faina, completat cu frisca si un munte de fructe proaspete de sezon.

Care este secretul pentru a face un tort Pavlova de succes?

Ser crede ca frisca de deasupra si toppingurile fructate sunt marele secret, dar bezeaua sub forma de nor este ceea ce face cu adevarat diferenta intre un tort Pavlova bun si unul grozav. Un tort grozav are o baza din bezea delicioasa, crocanta, dar ramane moale si usor de mestecat.

Care sunt cele mai bune toppinguri pentru un tort Pavlova?

Nu putem uita aromele si umpluturile. Torturile Pavlova sunt un desert versatil si pot fi “imbracate” cu tot felul de toppinguri colorate – imaginatia este esentiala. Dar alegerea clasica este frisca si fructele proaspete, cum ar fi capsunile, afinele si kiwi. Aceasta combinatie echilibreaza dulceata bezelei si bogatia cremei cu aciditatea fructului. Totusi, frisca si capsunile sunt toppingul clasic pentru acest desert versatil.

Ce dimensiune are un tort Pavlova?

Aceste torturi au toate formele si dimensiunile posibile. Printre acestea se numara clasicul tort rotund. In 2018 insa, un bucatar norvegian a decis ca mai mare este mai bun, iar el si cei 35 de ucenici ai sai au creat un tort urias de 85 de metri patrati, pentru care au folosit 4200 de albusuri de ou si 800 de litri de frisca.

Dupa cum vezi, tortul Pavlova are o istorie interesanta, impreuna cu ingredientele din care este realizat. Numele lui este unul deosebit si, pentru cei care stiu cine fost marea balerina Pavlova, delicatetea si eleganta acestui tort sunt, intr-adevar, pe deplin explicate.

La Carina Sweets, poti comanda un asemenea tort minunat. Este ideal pentru o petrecere restransa in familie, pentru o aniversare si pentru a surprinde o persoana draga. Te asiguram ca nu va ramane nici macar o feliuta de tort, deoarece este delicios, usor si are un gust care se aseamana cu o adevarata portiune de Paradis. Incearca acum tortul Pavlova de la Carina Sweets si te vei indragosti iremediabil!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment