Recomandare a unei configuratii echilibrate a unui calculator modern in acest an ne duce catre un pret de aproximativ 6500 Lei.

Pretul de mai jos nu reflecta componente de top, nu sunt cele mai performante de pe piata, dar se incadreaza intr-un buget care ma ajuta sa va recomand un calculator de gaming care ramane in bugetul de usor peste 6000 lei. Sfatul meu este sa mai alocati putin buget pentru un cooler mai eficient pentru procesor, atunci cand procesorul sta mai rece, iti ofera cea mai buna performanta si reuseste sa fie fiabil multi ani de zile, asadar atentie la cooler-ul ales si la pasta pentru procesor, sa aiba cel mai eficient transfer de caldura posibil.

Ca o nota generala, daca doresti sa cumpari un calculator de gaming, ar trebui sa acordati atentie placii grafice, procesorului si memoriei RAM. O placa grafica buna va va permite sa va bucurati de cele mai recente si mai bune jocuri cu imagini frumoase. Un procesor puternic este important pentru o experienta de joc fara probleme, in timp ce o multime de memorie RAM se va asigura ca jocul tau nu se balbaie sau ingheata. De asemenea, ar trebui sa va asigurati ca calculator de gaming are suficient spatiu de stocare pentru toate jocurile si alte medii.

Carcasa
[220 RON]
 
Placa de baza 
[425 RON]
 
Placa Video: 
[2350 RON]
Procesor AMD – am ales AMD ca sunt mai ieftine (cost/performanta)
[1510 RON]
Sursa (Necesar 750w pentru ca placa de baza si cea video pot urca spre 550W consumul la full load)
[640 RON]
Memorii RAM – necesar 32 GB pentru ca in general softurile de grafica au nevoie de cat mai mult ram posibil
[640 RON]
SSD Sistem Operare – Noul sistem de ssd NVME sunt foarte rapide, ajuta sa proceseze mai rapid softul de grafica, am ales modelul asta pentru ca scrie si citeste cu 3GB+/s
[590 RON]
SSD pentru Storage – Momentan un SSD cu 500MB/s la scris si citit este foarte bun pentru proiecte, si alte fisiere necesare.
[490 RON]
Cost final de sistem: 6865 RON

Optimizati calculatorul pentru performanta

Pentru a va optimiza calculatorul pentru performanta, va trebui sa va asigurati ca toate setarile sunt configurate corect. Aceasta include sistemul de operare (updatat la zi), software-ul sa aiba ultima versiune disponibila  si hardware-ul (toate driverele necesare).

In primul rand, arunca o privire la setarile de windows. Asigurati-va ca toate driverele sunt actualizate si ca nu rulezi niciun program inutil in fundal sau program virusat. De asemenea, ar trebui sa dezactivezi orice functie de care nu ai nevoie, cum ar fi efectele vizuale sau animatiile suplimentare.

In continuare, arunc o privire la setarile software-ului sau a jocului dorit. Asigurati-va ca toate soft-urile sunt actualizate si ca nu rulezi programe care consuma resurse in mod inutil. Daca nu folosesti un program in mod regulat, se ia in considerare dezinstalarea acestuia pentru a elibera resurse.

In cele din urma, arunca si o privire la setarile hardware. Asigura-te ca toate dispozitivele sunt configurate si conectate corespunzator si ca nu utilizezi dispozitive care consuma inutil din resurse. Urmand aceste sfaturi, te poti asigura ca calculatorul tau este configurat pentru o performanta optima, nu uita sa setezi si modul performance la setarile de power mode.

Curatati calculatorul de junk files (fisiere de care nu ai nevoie)

Pentru a curata ssd-ulcalculatorului, va trebui sa utilizezi un program de curatare, in general se poate folosi rapid si ccleaner. Aceste programe sunt concepute pentru a elimina fisierele inutile de pe hard si din browser, eliberand spatiu si resurse.

Pentru a utiliza un program de curatare a hardului, pur si simplu descarcati si instalati programul ccleaner in calculatorul tau. Dupa ce programul este instalat, lansati-l si urmati instructiunile. Programul va va scana ssd-ul si va identifica fisierele care pot fi sterse in siguranta. Dupa ce scanarea este completa, stergeti pur si simplu fisierele identificate si goliti cosul de gunoi, daca este cazul.

Urmand acesti pasi, poti curata rapid si usor hard-ul calculatorului tau, eliberand spatiu si resurse.

Instaleaza un antivirus cu firewall

Un program antivirus este o necesitate pentru orice calculator. Acesta va ajuta sa va protejati sistemul de malware, virusi si alte amenintari la adresa securitatii. Exista multe programe antivirus diferite disponibile, asa ca este important sa alegeti unul potrivit pentru dumneavoastra. Nu pot sa recomand unul in mod direct, pentru ca nu stiu configurarea calculatorului tau, tot ce pot sa zic ca ultima data cand am instalat un antivirus, a fost comodo antivirus, varianta care avea si firewall.

Pentru a instala un antivirus, pur si simplu descarcati antivirusul si instalati pe calculatorul tau. Dupa ce programul este instalat, lansati-l si urmati instructiunile. Programul va va scana sistemul pentru a detecta amenintarile de securitate si va va ajuta sa va proteja calculatorul de acestea, prin acest mod va functiona si mai rapid in mod normal, atentie totusi pentru cei cu sisteme slabe, un antivirus consuma si el resurse cand sta pornit.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment