Sunt un mare fan al configuratiilor pentru PC, fie ca este vorba de un sistem AMD sau Intel, fie ca este vorba de un sistem simplu pentru browsing sau office. Un calculator putin mai performant este considerat un sistem de gaming, acest lucru de obicei creste foarte mult costul final al sistemului.

Primul meu calculator a fost la 15 ani, a fost unul deja cumparat echipa cu ce trebuia la vremea respectiva sa fie un PC mediu, de atunci am inceput peste 3 ani sa-mi fac primul calculator din bucati, dupa 15 ani in care am configurat sute de calculatoare si am montat zeci de componente, pot sa zic ca raman in continuarea un fan AMD, datorita pretului / performanta. Chiar daca intel are in unele situatii performante de top, dar asta se simte in buzunarul tau.

Daca trebuie sa iti creezi propriul computer pentru ca vrei sa-l poti folosi pentru scoala, jocuri si/sau serviciu.

De asemenea, vreau sa il poti folosi si pentru proiecte personale. Crearea propriului tau calculator iti va permite sa ai control deplin asupra caracteristicilor si designului acestuia. In plus, prin creearea propriul computer, te poti asigura ca acesta raspunde nevoilor si dorintelor tale specifice.

De cele mai multe ori este pacat sa dai foarte multi bani pe componente pe care nu le folosesti nici macar la 50% din potential, asadar cel mai bine in asftel de cazuri, trebuie sa stii exact pentru ce folosesti calculatorul ca sa poti sa dai banii efectiv pe ceva ce folosesti.

Daca nu esti o persoana interesata de tehnologie, si nu ai inteles niciodata cu adevarat necesitatea unui procesor puternic intr-un computer. Stiai tu ca jucatorii profesionisti si editorii video de top au nevoie de echipamente scumpe pentru munca lor, dar nu intelegi de ce o persoana obisnuita ar avea nevoie de asa ceva. Atunci pot sa-ti ca am analizat putin piata si am cautat cele mai bune produse, pot sa iti confirm ca un procesor este important pentru oricine isi doreste un computer rapid si eficient. Chiar daca nu va folositi computerul pentru sarcini care necesita foarte mult resurse de calcul, un procesor bun va poate imbunatati experienta generala in jocuri sau multimedia. Daca doriti sa cumparati un computer nou, nu va zgariti cu procesorul – merita investitia pentru ca o gandesti pe termen lung, fiecare calculator trebuie gandit cel putin pentru 3 ani de zile, acest lucru se poate detalia prin:

  • In primul an cand iti cumperi calculatorul, procesorul o sa fie poate folosit la 50% din potential
  • In al 2-lea an, procesorul incepe sa ruleze mai intens din cauza grafinii sau cerintelor producatorilor, asa ca poate ajunge si la 70% din potential
  • In cel de-al 3-lea an se pot schima multe, apar engine-uri de jocuri mai fidele si din cauza asta e posibil sa urce si la 90% din potentialul procesorului
  • Toate astea poate duce in al 4-lea an ca PC-ul sa aiba drop-uri de frame sau sa se miste mai greu, pentru ca redusele necesare pot sa depaseasca 100% din potential.

Configurare Calculator de Buget la un Sistem Gaming la 4000 RON

Carcasa – Aici poti sa alegi si orice alta carcasa care iti place, ideal ar fi sa ramana in bugetul de 250 RON.
[220 RON]
 
Placa de baza – Raman la recomandarea B450 Plus de la ASUS.
[425 RON]
Placa Video Medie – Nu este o placa de video de top, dar iti ofera cativa ani de gaming 1080p fara probleme, cu setari ridicate, in cazul in care ai pus ochii pe alta placa video, incearca sa respecti bugetul de 1600-1700 RON
[1610 RON]
Procesor AMD – Nu este cel mai puternic procesor, dar face fata cu succes pentru urmatorii ani.
[480 RON]
 
Sursa de buget – Este o sursa medie, dar pe care o recomand la acest pret, in general as recomanda o sursa de 600+ RON.
[425 RON]
Memorii RAM – ar putea fi suficienti cei 16 GB ram, depinde de jocurile pe care vrei sa le joci, chiar daca in ziua de astazi as recomanda 32 GB, acest kit de 16GB ne ajuta sa mentinem bugetulk sub 350 RON.
[320 RON]
SSD Sistem Operare – Un SSD NVME mai slabut, dar necesar pentru grafica si jocuri video. Am ales modelul asta pentru ca scrie cu 1,3 GB/s – citeste cu 2.9GB+/s. Ideal pentru cei care joc intens 1-2 jocuri, sa il poti instala in C.
[240 RON]
SSD pentru Storage – Raman la recomandarea unui SSD cu 500MB/s la scris si citit este foarte bun pentru jocuri si statii grafice de buget, pentru un buget sub 350 RON, avem 500GB spatiu.
[285 RON]

Totalul pentru sistemul acesta este de 4005 RON.

Pretul ar putea scadea sau creste in urmatoarea perioada, o sa incerc la cateva luni sa updatez preturile si componentele.

Urmatorul update o sa fie in: ianuarie 2023.

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment