Cresteti eficienta energetica a casei cu un recuperator de caldura

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Pentru majoritatea locuintelor, incalzirea reprezinta o cheltuiala substantiala pentru cel putin o jumatate din an. Daca locuinta dvs nu a fost proiectata tinand cont de eficienta energetica, atunci aproape ca aruncati banii pe geam. Printre cele mai frecvente sfaturi pe care le primiti atunci cand va interesati de solutii de reducere a facturilor la incalzire sunt: investitii in izolatia locuintei sau achizitionarea unei centrale pe gaz de inalta eficienta.

De ce aveti nevoie de un sistem de recuperare a caldurii?

Toate aceste sfaturi pentru a reduce facturile de energie sunt de ajutor, dar exista un sistem special care poate avea un impact imens asupra costurilor dvs. de incalzire si pentru a imbunatati confortul dvs. in locuinta. Este vorba despre un recuperator de caldura.

Nevoia de eficienta

Daca nevoia este mama inventiei, controlul costurilor este mama eficientei. De-a lungul ultimilor 40 de ani, cresterea costurilor combustibililor a fost un mare impuls pentru ca multi oameni sa lucreze la crearea de noi solutii de reducere a costurilor. In special, constructorii au inceput sa elimine curentii prin etansarea crapaturilor, lucrand cu materiale noi si executand izolatii mai bune. Acesti pasi au avut efect intr-o anumita masura, iar costurile de incalzire au inceput sa scada. Apoi, proprietarii de case au inceput sa se intrebe daca aceste schimbari au avut cu adevarat efect.

Problema legata de izolatii mai bune ale locuintei este ca aerul proaspat nu mai patrunde in locuinta, ceea ce s-ar putea sa iti afecteze sanatatea. Altfel spus, constructorii au rezolvat o problema de eficienta, dar, au creat o problema legata de confort. Pe scurt, proprietarii de case s-au ales cu un compromis intre eficienta si confort, ceea ce cu siguranta nu a fost o mare realizare.

Ce este un recuperator de caldura

Din fericire, industria HVAC (heating, ventilation, air conditioning) a venit cu o solutie. Ideea a fost simpla: lasati aerul statut sa iasa din casa, dar nu ii permiteti sa elimine si caldura din locuinta.

              Un sistem de ventilatie a casei cu dublu flux presupune ca admisia si evacuarea aerului se face simultan, fara a se amesteca fluxurile de aer. Carcasa sistemului rezidential de ventilatie este confectionat din plastic tip ABC. Iar in calitate de recuperator de caldura, se foloseste un schimbator de caldura din cupru.

Sistemul functioneaza foarte simplu: aerul incalzit este evacuat din incapere prin schimbatorul de caldura care cedeaza caldura prin peretele schimbatorului de caldura catre aerul admis in incapere. Datorita recuperatorului de caldura coeficientul de recuperare a caldurii ajunge la 92%.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments