Cu  funerarii Sector 1 nu va lipsi nimic de la inmormantare

Cu  funerarii Sector 1 nu va lipsi nimic de la inmormantare - Refu.ro

Imbracat in negru, nedormit, plin de durere, apartinatorul abia se mai poate tine pe picioare. Si cu toate acestea, daca nu a solicitat pachet complet  funerarii Sector 1 va fi intrebat in permanenta: „Cine ia de sicriu, cand este scos din capela? Te-ai interesat de masina care sa il duca la capela sau la cimitir? Ai cumparat doliu pentru usa? Dar pentru pus in piept? Sunt pregatite cosurile pentru biserica?”

Am selectat cateva intrebari, dar in realitate sunt mai multe. Apartinatorul care nu alege cea mai buna firma de pompe funebre care sa il ajute cu organizarea inmormantarii isi face cel mai mare rau si este posibil sa clacheze din cauza stresului si a durerii.

Pe fondul traumelor emotionale este prea mult sa mai si alerge in toate partile dupa certificat de deces, dupa sicriu si dupa toate cumparaturile.

Chiar si alegerea unui pachet minimal de servicii funerare inseamna usurare si mai mult timp pentru a accepta ceea ce s-a intamplat si pentru a sta la catafalcul celui drag care a decedat.

Apartinatorul care alege pachetul social sau pachetul economic stie din start ca firma raspunde de:

-punerea la dispozitie a sicriului complet echipat, insotit de cruce inscriptionata si capac.

-pastrarea decedatului 24 de ore in camera frigorifica, daca este cazul

-preluarea decedatului si pregatirea lui completa pentru inmormantare. Pregatirea consta in toaletare atenta, imbalsamare, imbracare si asezare in sicriu, dar si manipularea decedatului si a sicriului de cate ori va fi nevoie.

-obtinerea certificatului de deces si se stie ca ar trebui ca apartinatorul sa mearga la medicul de familie si sa stea ore intregi la usa cabinetului pana ii vine randul, sa obtina acest document fara de care inmormantarea nu poate avea loc. Sunt si medici care impun solicitarea unei programarii telefonic inainte de eliberarea unui act sau de consultatia pe care o ofera. Firma de mai sus are insa propriul medic care elibereaza certificatul de deces si apartinatorul nu mai este nevoit sa mai umble pe drumuri in situatia in care se afla.

-asigurarea trasportului de la sala de pregatire la capela si de la capela la cimitir. In prezent, transportul legal se face cu masina autorizata pentru acest tip de transport care este dotata cu sistem de racire a temperaturii ca defunctul sa faca fata caldurii de cuptor, daca decesul survine in lunile de vara. Masinile speciale de transportare a decedatilor reprezinta un adevarat progres, fiindca in afara asigurarii unei temperaturi optime, putem sa observam si imbunatatirile de mai jos:

  1. Spatiu sigur de asezare a sicriului, mai ales ca usa este incuiata, cand masina pleaca in cursa. Nu exista nici cea mai mica amenintare ca sicriul poate aluneca din masina.
  2. Loc de asezare a crucii, a coroanelor de flori ca oamenii sa nu le mai duca in mana pe distante kilometrice si sa oboseasca.
  3. Masini care par ca noi, adica foarte bune si igienizate dupa fiecare transport. Transportul funerar actual nu mai inseamna poluarea mediului, fiindca masinile care umplu aerul de fum nu primesc autorizatii.

Pe masura ce pachetul funerar costa mai mult, apar si diversificari ale serviciilor menite sa ia din grijile apartinatorilor.

Pachetele mai scumpe vin cu urmatoarele completari:

-cosmetica funerara care este foarte importanta.

Nu va lasati mortii galbeni cum este ceara, nu expuneti vederii celor care vin la priveghi un chip desfigurat, fiindca se poate ca mortul vostru sa fie frumos, sa para ca doarme linistit! Ar trebui sa ne gandim cat de mult au cercetat oamenii de stiinta sa ajunga la crearea unor substante care sa redea chipul din timpul vietii si sa profitam de acestea pentru cei dragi care au avut parte de o moarte violenta sau de multa suferinta inainte de deces.

Fiecare face cum doreste, dar este un sfat de suflet sa oferiti o imagine frumoasa persoanei apropiate care a decedat.

-produsele de care este nevoie pentru inmormantarea traditionala si care il impovareaza pe apartinator, daca nu se ocupa firma de pompe funebre de tot.

Apartinatorii lipsiti de experienta nu stiu ce sa cumpere si au nevoie de sfaturile celor cu experienta, in plus trebuie sa mearga la 3-4 magazine sa cumpere tot ce este nevoie. Produsele pe care firma le pune la dispozitia familiei indurerate si de care este mare nevoie sunt: batistele cu banutii si lumanarile, prosoapele, cosurile cu coliva si colaci, sticlele de vin si de ulei, seturi de candele, doliu de pus in piept si la usa si pachetele cu mancare pentru cei care vin la ceremonie.

-coroane funerare si aranjamente pentru sicriu. Nu se poate sa iti moara cineva drag si sa nu ii cumperi o coroana prin care sa iti exprimi in acelasi timp si iubirea si regretul fata de el! Este grozav de bine ca aranjamentul funerar pentru sicriu si coroana de flori naturale din partea familiei sa fie aduse de masina funerara in acelasi timp cu sicriul.

-asistenta permanenta la inmormantare.

-sicriu de lux cu lenjerie de lux.

-catafalc pentru priveghi.

E dureros sa te desparti de cei dragi, dar este linistitor sa stii ca ai facut tot ce este mai bine pentru decedat si i-ai daruit tot ce este mai frumos. Daca ai alaturi o firma de pompe funebre de top, vei privi in suflet si neavand nimic sa iti reprosezi, te vei insenina, cum se insenineaza cerul dupa o zi ploioasa de toamna.

Alege responsabil firma de pompe funebre care sa se ocupe de organizarea inmormantarii si opteaza cu generozitate pentru pachetul de servicii! Sunt ultimele lucruri pe care le poti face pentru defunct ca sa poti primi acceptarea si impacarea sufleteasca.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments