Cum aleg fotograful de nunta

Cum aleg fotograful de nunta?

O întrebare pe care toți ne-o punem în momentul în care sosește ziua cea mare, ziua nuntii. „Cum îl aleg pe cel care are menirea să îmi păstreze vii amintirile din unica zi, ziua contopirii a două vieți prin sfânta cununie religioasă?”.

Am să încerc în cele ce urmează să dau câteva sfaturi pentru cea mai buna alegere, a fotografului de nuntă. În primul rând trebuie să urmariți câtiva pași înainte de stabilirea propriu-zisă:

 • Stabilirea unui buget pe care să îl aloci serviciilor foto la nuntă sau depinde dacă este cazul și la video poate găsești o firmă care oferă ambele servicii atât foto cât și video.
 • După stabilirea bugetului încep să caut fotograful, pe care mi-l doresc din diferite surse: internet, prietenii care au mai făcut nunți, sau cunoscuții care îi fac o recomandare bună fotografului de nunta.
 • După ce mi-am ales un cerc de fotografi pe care mi-i doresc, și după ce le-am studiat în detaliu portofoliile și m-am convins că  sunt ale lor (sunt multi fotografi care publică fotografii făcute de alții, din dorinte strict comerciale de a atrage clienți) atunci încerci să faci o selecție.
 • Sunarea „finaliștilor” și stabilirea de întâlniri cu aceștia, asta după ce le-ai verificat cu atenție portofoliile și pe site-urile de socializare mai ales pe facebook, unde am discutat cu posibili clienți ai acestora în privința profesionalismului cu care și-au îndeplinit obigațiile de a presta servicii foto video.
 • După ce am stabilit întâlniri cu posibilii fotografi, iată câteva întrebări utile pe care le poți pune unui fotograf de nuntă care îți  dorești să-l anagajezi:
 1. Ce aparatură folosește, și după o simplă căutare pe google vă puteți face o idee.
 2. În cât timp îmi predă materialele foto-video?
 3. Are un back-up în privința aparaturii folosite și care este timpul de înlocuire?
 4. Câte copii foto/foto-video îmi oferă la sfârșitul evenimentului?
 5. Dacă fotograful sau cameramanul va fi prezent pe toată durata evenimentului?
 6. Este necesat asigurarea unui meniu pentru fiecare membru al echipei la restaurant?
 7. În caz de forță majora sau in cazul furtului care îmi sunt obligațiile față de ei și care sunt obligațiile lor fața de mine.

Iată câteva din întrebările utile pentru decizia de a alege fotograful de nuntă, încă un sfat pe care vi-l pot da, în cazul în care aveți un buget restrâns, decât să alegeți un pachet care include album, dar experiența fotografului este mai mică mai bine alegeți un pachet care nu include album foto, dar experiența fotografului mai mare.

Având fotografiile de calitate, cu siguranța veți putea face mai târziu albumul mult dorit, important să aveți fotografiile făcute cu o experiența  pe măsură. Ca fotograf de nuntă pot spune că nu de puține ori mi s-a spus că le pare rău unora cu care am discutat, că nu au optat spre a mă avea în ziua nunții dar mă vor platii să le prelucrez fotografiile.

Atenție prelucrarea nu poate schimba foarte mult o fotografie, dacă aceasta este făcută prost din aparat. Dacă aveți nevoie de un fotograf de nunta din Bucuresti nu ezitați sa ma contactați și să vă rezervați data din timp.

ATENȚIE:  În general fotografii care au cerere foarte mare nu negociază prețurile și sunt foarte fermi la întâlniri. Cei care încearcă prin orice modalitate să vă înduplece să semnați un contract, este posibil să nu aibă experiența dorită de voi și să fie doar la începutul drumului în deslușirea tainelor fotografiei de nuntă.

Cum aleg fotograful de nuntă? – Articol util tuturor celor care încep o nouă viață împreună și doresc ca amintirile acestei zile să fie făcute prin ochii unui profesionist din domeniul fotografiei de nuntă.

 

Daca te intereseaza sa cauti pentru nunta ta invitati pentru nunta, sau sa citesti si cateva marturii memoires

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

4 Comments

 1. recomandarile sunt foarte bune mai ales ca vin de la un specialist ca tine care deja a prins experienta in fotografie.

 2. Raman totusi la parerea ca primul indicator ramane pretul, mai ales pentru romani 🙂 Ma rog, eu am cativa prieteni fotografi si chiar mi-ar fi greu sa aleg unul pentru nunta pentru ca as risca sa se supere, desi stiu ca nu va fi asa 😀

 3. interesant articol.. ca fosta miresica de octombrie 2013, in ceea ce priveste fotograful pot sa va spun sincer ca nu pretul este pe primul loc 🙂 conteaza ENORM, adevarat, dar trebuie sa fii pe aceeasi lungime de unda cu persoana care iti imortalizeaza in niste fotografii unul dintre cele mai importante momente din viata.. trebuie sa ai incredere in el si in munca lui si sa crezi ca este persoana potrivita pentru tine in ziua aceea
  legat de pret.. cu totii stim ca fotografii nu mai sunt ce au fost.. au capatat notorietate pentru ca pozele de nunta au ajuns la un rang de arta.. si sunt extrem de multi pe piata pentru ca este una extrem de profitabila.. sunt unii care vor sa profite cam prea mult 🙂 dar sunt si aceia care iti „scot ochii” cu un pret ademenitor.. cu muuult sub ce ti-au cerut alti 2, 3,5 fotografi… dar trebuie sa te intrebi: daca majoritatea se invart in jurul unui pret, nu este cam suspect ca vine unul mai milostiv care „tine” la banii tai? asa cum o haina mai buna costa mai mult, asa si calitatea costa, si mi se pare absolut normal.. altfel nu am mai reusi sa diferentiem serviciilenu?

Write A Comment