Cum ne poate schimba viața o mașină

Cum ne poate schimba viața o mașină - Refu.ro

Cumpărarea unei mașini este pentru mulți o mare realizare, este un bun care ne poate oferi bucurie și posibilitatea de a călători mult. Din momentul achiziționării ei, încercăm pe cât posibil, să facem în așa fel încât mașina să ne reflecte personalitatea. Ea devine parte din noi. Ea ne oferă mult dorita libertate, generând în același timp o mare responsabilitate.

Viața poate deveni mai ușoară atunci când ai o mașină. Dinamica și rutina se schimbă, de la a merge la serviciu la a ieși la plimbare sau a vizita membrii familiei. Mulți oameni chiar lucrează cu mașina lor, motiv pentru care devine indispensabilă.

Însă, pentru ca mașina să aibă un asemenea impact asupra vieții noastre, trebuie făcut un lucru esențial. Trebuie să vrem permis auto. De îndată ce ne dăm seama că asta este ceea ce ne dorim, lucrurile sunt relativ simple.

Trebuie să ne alegem școala de șoferi și instructorul care considerăm că este potrivit pentru noi. Apoi trebuie să ne înscriem la școala pe care am ales-o, să dăm un test psihologic, să dăm un test auto preliminar, să urmăm cursurile de pregătire teoretică, adică cursul de legislație rutieră.

Pentru a aprofunda noțiunile din noul cod rutier este indicat să facem de cât mai multe ori chestionare auto. În prezent, în librării putem găsi cu ușurință diverse cărți pentru permis auto, dar și alte cărți de legislație rutieră, foarte utile în pregătirea oricărui viitor conducător auto.

Care sunt provocările deținerii unei mașini în calitate de proaspăt șofer?

Mașina este un bun de care trebuie să avem în permanență grijă

Trebuie să fie întreținută, spălată și verificată constant pentru ca ea să funcționeze cât mai bine, cât mai mult timp. Este posibil să nu considerăm întreținerea mașinii o provocare, dar este. Ne va provoca să ne facem timp să ne ocupăm de ea chiar și în zilele noastre libere.

Trebuie să învățăm câteva lucruri mecanice de bază

Un vehicul poate avea probleme chiar dacă, aparent, totul merge foarte bine. Pentru a evita apariția unor probleme, este indicat să fie verificată periodic de experți de încredere. Cu toate acestea, este bine să știm ce să facem dacă auzim zgomote ciudate provenind de la motor sau dacă facem pană. Cu cât vom învăța mai multe lucruri despre mașini, cu atât vom rezolva mai repede eventualele problemele  care pot apărea.

Asigurare obligatorie

Este foarte important să facem la timp asigurarea obligatorie RCA. Dacă avem posibilitate, ar fi extraordinar să o facem și pe cea facultativă, întrucât ne poate despăgubi în caz de avarii accidentale (parțiale sau totale) și/ sau în caz de furt (parțial sau total) suferite de vehiculul asigurat.

 Responsabilitate

Este, de asemenea, foarte important să cunoaștem și să respectăm regulile de circulație, să ne controlăm emoțiile și să conducem preventiv pentru a evita accidentele. În felul acesta  ne protejăm atât propria viață, cât și pe cea a celorlalți participanți la trafic.

Cum să contribuim la mobilitate durabilă

Există anumite măsuri pe care le putem lua pentru a avea grijă de mediu și pentru a avea o mașină. Nu există nicio scuză pentru a nu participa la bunăstarea lumii. Pentru a face acest lucru, punem lua următoarele măsuri:

Vehicul hibrid: o mașină hibridă are atât motor pe benzină, cât și unul electric. Aceasta este o alternativă inteligentă pentru a proteja mediul și a face economie de bani. Din ce în ce mai mulți șoferi aleg motoare pe benzină sau electrice pentru vehiculele lor. Este o investiție mare, dar durabilă.

Împărțirea mașinii cu alte persoane: putem merge la serviciu sau la facultate cu colegii, fie putem planifica activități de grup fără ca toată lumea să trebuiască să-și aducă mașina. Totodată, ar trebui să ne obișnuim să facem trasee distractive și prietenoase cu mediul înconjurător.

Putem să nu folosim mașina în fiecare zi a săptămânii: putem alege anumite zile în care să nu folosim mașina. Există destinații unde putem ajunge pe jos, cu mijloacele de transport în comun sau alte mijloace alternative, cum ar fi bicicletele, ajutând astfel ecosistemul.

După am putut observa, mașina poate avea un impact destul de mare asupra vieții noastre. Dacă luăm decizia de a ne lua o mașină și de a o conduce, trebuie să fim pregătiți să facem față tuturor provocărilor la care aceasta ne supune.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments