Refu Blog

Alegerea cerceilor pe care fetița dumneavoastră îi va purta încă de când este bebeluș poate fi o decizie destul de complicată. Când să-i puneți cerceii bebelușului vostru? Ce material și formă ar trebui să aibă aceștia? Când și cum să scoateți și să schimbați cerceii pentru bebeluși? Sunt doar câteva dintre întrebările cu care se confruntă proaspeții părinți.

Când să-i pui cerceii bebelușului tău?

Aceasta este o decizie destul de controversată. În unele țări din America Latină și Spania, cerceii se pun aproape întotdeauna la câteva zile sau ore după naștere, în același spital. În alte țări, se așteaptă ca bebelușii să fie imunizați cu prima rundă de vaccinuri.

      Unii cred că cu cât este mai mic copilul, cu atât este mai bine să îi faci găuri în urechi, deoarece grosimea lobului urechii este mai mică și, prin urmare, doare mult mai puțin. Alții preferă să aștepte ca fetele să aibă capacitatea de a lua singure decizia. De fapt, este o decizie care depinde de la o familie la alta. Important este să respectați toate standardele de igienă și siguranță, pentru a evita infecțiile sau alergiile. Este important să sterilizați cerceii pentru bebeluși.

Cum ar trebui să fie cerceii pentru un bebeluș?

Cerceii pe care îi va purta bebelușul tău trebuie să îndeplinească câteva  caracteristici pentru a le conferi siguranță, confort și sănătate. Întotdeauna alegeți cerceii special concepuți pentru nou-născuți, întrucât îndeplinesc toate cerințele necesare. Iată câteva sfaturi pentru a alege cei mai buni cercei pentru fetița ta.

– Materialul: Pielea nou-născuților este foarte delicată. Pot apărea alergii și infecții foarte ușor. Prin urmare, cerceii bebelușului dvs. trebuie să fie compuși din materiale hipoalergenice și nu ar trebui să conțină nichel în niciun caz. Ideali sunt cercei din aur pentru nou născuți (aurul fiind peste 14 carate) și cei din argint.

– Forma: Trebuie să vă gândiți mai întâi la confortul bebelușului, care va petrece mult timp dormind și de multe ori, într-o parte. Cei mai buni cercei sunt cei plați, simpli sau rotunzi. Încercați să evitați formele ascuțite sau cei care atârnă care să poată prinde pe lenjerie și poate răni copilul.

– Dimensiune și greutate: Cu cât sunt mai mici și mai ușori, cu atât mai bine. Încercați ca cerceii să fie în ton cu dimensiunea feței fetiței dvs., cu o dimensiune de 3 sau 4 mm în primul an de viață. Pe de altă parte, dacă cerceii sunt prea grei, urechile bebelușului vor suferi și gaura va ceda.

– Sistemul de închidere: Cele mai bune sisteme de închidere pentru cerceii nou-născuților sunt piulițele filetate. Sunt cele mai sigure, deoarece bebelușul nu le poate rupe sau slăbi prin frecare.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment