Cum să cumperi un laptop nou în 9 pași

Multe persoane lucrează de acasă, din avion sau de la o cafenea, iar folosirea unui laptop este cea mai simplă modalitate pentru îndeplinirea sarcinilor din mers.

Un laptop îți oferă portabilitatea necesară pentru a lucra de oriunde, dar alegerea unuia poate deveni mai dificilă decât poți spera. Alegerea laptopului perfect însemnă să găsești ceea ce îți dorești, iar acest ghid cu sfaturi îți poate fi de folos.

Cum cumperi un laptop nou în 9 pași?

  1. Caută un laptop care să aibă o durată de viață a bateriei de 8 – 10 ore.
  2. Alege un laptop cu un ecran de 12 – 14 inch dacă portabilitatea și greutatea redusă sunt importante pentru tine. Dacă ești gamer sau designer, atunci un ecran de 15 – 17 inch este alegerea potrivita.
  3. Cumpără un laptop 2 în 1 dacă ai nevoie de un ecran tactil și de mai multă portabilitate. În schimb, dacă ai un buget redus, alege un laptop obișnuit.
  4. Minim 3 porturi USB și un HDMI sunt standard. Dacă nu te deranjează să utilizezi un adaptor, laptopul poate să aibă și un singur port USB-C.
  5. Alege un laptop cu Windows pentru o suită mai largă de programe sau dacă dorești să te joci pe el. Dacă nu vrei să te joci sau să rulezi toate programele disponibile pe Windows, alege Mac OS pentru o calitate ridicată a construcției.
  6. Dacă bugetul tău este de 1000 – 2500 de lei, vei putea cumpăra un laptop bun pentru navigarea pe web și pentru a edita documente. Nu lua în considerare nicio variantă cu mai puțin de 4GB de RAM și minim 500GB stocare pe hard disk sau un SSD mai mic.
  7. Dacă bugetul tău este de 2500 – 4000 de lei, caută un laptop cu cel puțin 8GB de RAM, stocare pe SSD, procesor Intel i5 sau ceva mai puternic și un ecran Full HD cu rezoluție 1920 x 1080.
  8. Dacă bugetul tău este mai mare de 4000 de lei, vei putea cumpăra un laptop bun pentru gaming sau pentru editare video. Asigură-te ca laptopul are o placă video dedicată care să fie GTX 1650Ti sau mai bună. 16GB de memorie RAM și un procesor Intel Core i7 sunt ideale.
  9. În cele din urmă, asigură-te că laptopul pe care vrei să îl cumperi are ori un SSD de capacitate mare, ori un SSD de 128GB cu un HDD de 1TB pentru stocare suplimentară.

Vrei să afli care este cel mai bun laptop pe care îl poți cumpăra în 2021? Îți recomand să citești în continuare acest top de la techguru.ro cu cele mai bune laptopuri din 2021. Cu siguranță vei găsi ceva potrivit bugetului și necesităților tale!

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments