Cum sa-ti sterilizezi produsele de igiena si care sunt gele mai igienice instrumente

Cum sa-ti sterilizezi produsele de igiena si care sunt gele mai igienice instrumente - Refu.ro

Desi lumea moderna este dominata de tehnologii avansate, la capitolul sanatate nu vom putea spune niciodata ca excelam. Pe zi ce trece apar tot mai multe afectiuni noi care nu cunosc un tratament sau pentru care solutiile sunt limitate. Acest lucru se datoreaza cu precadere acelor virusi si bacterii care capata rezistenta in timp la dezinfectanti, la tratamente, cat si la factorii naturali prin intermediul carora se reusea odinioara exterminarea acestora. Copiii se nasc tot mai sensibili iar poluarea crescanda din mediul inconjurator nu face decat sa accentueze aceste situatii, in ciuda eforturilor parintilor de a le oferi o alimentatie sanatoasa si un stil de viata cat mai echilibrat.

Insa cum se instaleaza toate aceste afectiuni? De vina pentru cele mai multe dintre ele este o igiena precara si un corp slab imunizat care este gazda ideala pentru diferite afectiuni. De aceea vorbele medicilor si ale specialistilor de pretutindeni ar trebui luate mai in serios. Alimentatia are un rol extrem de important in preventia si tratarea unor afectiuni, insa nici igiena nu este de neglijat.  In speta, la capitolul igiena este extrem de necesar sa stim cum ne sterilizam obiectele de uz larg, cand de ce si care sunt lucrurile cele mai igienice.

In ghidul de astazi reamintesc cateva metode de sterilizare a produselor de igiena, dar in acelasi timp iti prezint si o serie de instrumente igienice pe care le poti folosi oricand pentru igiena ta intima.

Sterilizarea produselor de igiena si instrumentar igienic

Sterilizarea poate fi facuta cu foarte mare usurinta atat la nivel profesional, cat si individual. Putem steriliza obiectele de igiena sau cele mai intens utilizatee cu ajutorul unor aparate speciale pentru acest lucru. In lipsa lor, putem de asemenea sa apelam la apa fiarta, in cazul lenjeriei intime, a lenjeriei de pat sau a hainelor, incluzand in proces si fierberea acestora. Utilizarea unui program de spalare la o temperatura extrem de ridicata poate facilita mentinea obiectelor de uz personal intr-o stare cat mai igienica, la fel ca si utilizarea exclusiva a materialelor superioare din punct de vedere a calitatii, precum bumbacul, lana, matasea, etc.

La capitolul cele mai igienice instrumente avem de asemenea o sumedenie de variatii. In primul rand sunt de mentionat aceste produse hartie care au zeci de intrebuintari in varii domenii cu care luam contactul zilnic. Fie ca vorbim de prosoape pliate pentru uz casnic, la masa sau la toaleta, ele trebuie sa exista in permanenta atat in cadrul companiilor, cat si in locuintele individuale. Sunt extrem de igienice din pricina faptului ca nu pot fi folosite decat de o singura persoana in parte, astfel ca riscul raspandirii unei eventuale infectii este extrem de redus, exceptand cazurile in care eista un contact extrem de apropiat si zilnic (familie). Ai grija ca niciodata sa nu-ti lipseasca cel putin o rola prosop hartie din inventarul casei tale!

La fel de igienica ar trebui sa fie si lenjeria intima, periuta de dinti sau buretele de baie, care este recomandat a fi schimbata de cel putin o data la trei luni, trecand periodic in tot acest timp in procese de curatare intensa si/sau dezinfectie.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments