Refu Blog

Sunt casnică. Am doi băieți, de șase și nouă ani.  Facem zilnic lecții, ne jucăm, descoperim treptat lumea, dar dincolo de frumusețea acestor ani, munca de mamă este covârșitoare. Casa trebuie să fie curată pentru ei, chiar dacă în clipa următoare peste tot sunt jucării și haine, au nevoie de mâncare gătită sănătoasă. Din fericire, viața modernă, pe lângă multele dezavantaje pe care le are, ne diferențiază clar de mamele și bunicile noastre, care au muncit mult mai mult decât noi, nu s-au bucurat de foloasele tehnologiei și de existența atâtor produse care îți fac viața mai ușoară. Acum ceva vreme, am descoperit că prietena mea folosește un capac de toaletă inteligent. Băiețelul de șase ani, în felul său caracteristic, m-a tot întrebat încontinuu… Mami, dar cum se trage apa singură, de unde vine foaia aia de sub… funduleț, de ce are și buton? Toate întrebările le punea în timpul mesei, nestingherit de rugămințile mele de a aștepta să ajungem acasă. A vrut să meargă la baie de mai multe ori, a privit mecanismul fascinat (îl vedea pentru prima dată) și ne-a făcut pe toți să râdem cu duioșie de naivitatea lui, pe care noi, din păcate, o pierdem.

Când am ajuns acasă… a început povestea. Mami, dar noi de ce avem capac din ăsta, întreba el cu o mină serioasă și îmbufnată. Ce fel de capace de toaletă crezi că mai sunt, l-am testat eu, iar el, fără să stea pe gânduri, mi-a amintit de capacul de toaletă cu senzor din viitor (așa îi se părea lui, că-i din viitor) al prietenei. Am râs din nou de copilăria lui, dar mai târziu mi-am dat seama că avea dreptate, spre deosebire de al nostru, capacul de toaletă cu folie de unică folosință chiar părea din viitor. Astfel încât, am vrut să văd cât costă viitorul!

Din fericire, viitorul era aproape, putea fi și al nostru, la un preț accesibil, primând calitatea, dar și igiena. Pe deasupra, prezența senzorului și a butonului ușurau foarte mult lucrurile în casă. Băieții mei uitau adesea să tragă apa, în cele mai nepotrivite momente, când era cineva în vizită, de exemplu, iar acum problema aceasta dispăruse. Cu produsele de igienă corespunzătoare, toaleta era mereu un mediu sigur, fără germenii sau bacterii. S-a redus astfel riscul ca o bacterie de la părinți să fie transmisă copiilor, iar pe deasupra, folosirea toaletei pentru cel mic a devenit o distracție, fără să mai fie activitatea pe care o ura, cu care încă nu se obișnuise și care-l incomoda.

Pentru mine ca mamă a fost mai ușor și mai curat de atunci, nu a trebuit să le reamintesc neîncetat să tragă apa (lucru care, trebuie să fiu sinceră, mă enerva uneori), am văzut o schimbare în bine și mi-am dat seama că uneori doar lipsa de informare ne face să alegem niște produse în detrimentul altora, mai moderne și mai calitative, deși putem plăti același preț. Putem însă vedea cu ușurință că nu se compară deloc un capac de toaletă inteligent cu unul obișnuit, ba chiar și unul cu buton poate fi ales cu grijă, astfel încât să nu mai rămâi în postura de a nu putea trage apa.

Pentru copii baia noastră extraterestră, cum îi spunea cel mic, a devenit o duioasă întâmplare. Confortul ne-a cucerit pe toți, iar calitatea și curățenia au devenit atât de importante, încât niciodată nu m-aș întoarce la vechile capace. Uite că, uneori, curiozitatea și încântarea copiilor pot ajuta adulții!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment