Cutii automate, cutii manuale… care e varianta ideala pentru mine?

Cu siguranta ca ati auzit pana in momentul de fata de masini ce au cutii de viteze manuale, dar la fel si de masini ce au cutii automate.

Inainte de toate putem spune ca in zilele noastre am auzit foarte des poate si “zicala” ce a devenit foarte populara “in ziua de azi toata lumea are masina”. Dar daca avem nevoie de fapt sa ne achizitionam un autoturism, ce vom alege deci?

 O masina cu o cutie automata sau o masina cu o cutie de viteze manuala?

Intuitia poate face o diferenta in alegerea unei masini cu o cutie automata, dar de multe ori, sau mai bine spus, de cele mai multe ori, e bine totusi sa analizam putin situatia inainte de a lua o decizie finala.

Chiar daca deci “in ziua de azi toata lumea are masina”, o masina este o investitie. Este si o necesitate, bineinteles, dar este si o investitie si mai mult, cu siguranta ca ati auzit pana acum si foarte populara zicala “masina e o cheltuiala”.

Sunt anumite considerente deci pe care romanii in ziua de azi pun foarte mare pret, cum este spre exemplu la masini ce au cutii automate, reparatiile necesare uneori si costul lor.

Exista din pacate inca o conceptie destul de vast raspandita in Romania, conform careia aceste masini ce vor avea unele cutii automate sunt practica ca si unele de unica folosinta. Adica, atunci cand se strica acea cutie automata, practic poti arunca masina la gunoi, pentru ca reparatiile sunt foarte scumpe.

Ei bine, iata de ce e indicat sa ne informam inainte de a achizitiona orice masini ce au cutii manuale sau cutii automate: aceste “mituri” sunt intr-adevar doar mituri. Nu e deloc dificil in zilele noastre sa se efectueze reparatii la unele cutii automate si mai mult, nu e nici scump, daca vom colabora cu profesionisti in domeniu si vom fi informati corespunzator.

E de incercat in cele din urma…

Daca in zilele noastre toata lumea are o masina, atunci e clar ca aceste masini ce au cutii automate si care sunt atat de populare in tarile mai dezvoltate nu pot fi o risipa de bani.

Ele sunt usor de folosit, mai mult, e simplu sa se efectueze o urcare in rampa cu ele si nu ne regasim in situatii penibile si incomfortabile in care sa moara motorul la semafor sau in mijlocul unui trafic infernal, cand toata lumea claxoneaza din toate partile si sporeste anxietatea.

Acestea sunt doar cateva dintre aspectele demne de mentionat la aceste cutii automate, pe langa faptul ca ele pot avea de fapt pana la 10 viteze, fapt ce poate face o mare diferenta la alegere pentru foarte multi soferi, mai experimentati.

In plus, o astfel de masina ce va avea o cutie automata va fi excelenta si pentru persoanele cu probleme la picioare, practic o masina cu o cutie automata este ideala pentru multe persoane, trebuie doar ca acestea sa urmareasca obtinerea unor informatii reale inainte de achizitionare si nu a unor “mituri urbane”.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments