De ce este important sa faci backup?

backupDe ce este important sa faci backup? Pentru a nu pierde nimic! Este foarte simplu sa ai cateva zeci de minute o data pe saptamana daca sunt date foarte importante si se schimba continutul mereu, aici ma refer poate la o lista, poate un blog sau poate o carte care o scrii. Chiar daca lumea asta digitala te ajuta foarte mult sa stochezi informatie multa intr-un loc, tot ea la randul ei te lasa fara.

Fie ca este vorba de o problema tehnica sa chiar o greseala din partea ta, poti sa stai linistit daca stergi ceva accidental sau poate hardisk-ul tau portabil cedeaza, sau cel mai rau cineva poate varsa ceva pe el. Oricare ar fi cazul, este bine sa ai o zona sigura unde sa ai documente important, gandeste-te ca poate ai inceput un proiect si mai ai doar 1 zi ca sa il prezinti, si in ziua cand trebuie sa il prezinti s-a intamplat ceva si ai ramas complet fara proiect, daca in fericitul caz ai facut un backup si ai pierdut ceva, poti sa lucrezi repede ca sa recuperezi ce ai pierdut in ultimele ore, dar daca ai pierdut tot de la inceput? Atunci nu cred ca ai o solutie sa predai proiectul in ziua care trebuie.

Statistica de ce este important sa faci backup?

  • Chiar daca toti stim ca este important sa sa facem backup, aproximativ 30% dintre noi nu am facut niciodata backup.
  • 113 telefoane se pierd sau se fura in fiecare minut, aici poate fie vorba de sute de fotografii, video-uri personale sau documente pierdute pentru totdeauna.
  • Aproximativ in 29% din cauzuri se intampla sa pierdem date din cauza unor probleme tehnice, sau accidente.
  • 1 din 10 calculatoare sunt infectate cu virusi in fiecare luna, virusi ce pot cauza pierderea datelor.

Cum poti sa faci backup? Unde poti face asta?

  1. Cea mai comuna cale de a face backup la fisiere este pe un hard-disk extern sau poate un stick USB;
  2. Salvearea fisierelor online, intr-unul sau mai multe locuri unde sti ca accesul este limitat, si arhivele criptate fiind o solutie buna.
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments