atacuri ciberneticeEra cu atacuri cibernetice este cea din prezent, conform specialistilor de la Symantec. Cu toate ca aceste atacuri cibernetice au pagube foarte mari, din aceste atacuri se pot vedea si partile pozitive din ele. Aici ma refer la faptul ca bresa de securitate se repara totul fiind din ce in ce mai sigur in viitor, chiar daca noi acum in prezent suferim, in viitor suferinta ar trebui sa fie din ce in ce mai mica, pentru a putea avea intradevar software de protectie din ce in ce mai bun.

Si lucrurile astea nu seintamplau daca nu apareau atatia virusi si atatea probleme de securitate la nivel mondial, daca toti incepeam cu pasi marunti, poate aflam prin 2020 ce este ala un backdoor, sau un rootkit si asa duceam era atacurilor cibernetice in viitor si nu acum.

Asadar odata cu aceste atacuri care afecteaza foarte multi utilizatori de internet, se fac si consolidari pentru aceste tipuri de atacuri ca pe viitor sa nu mai fie posibile, si tot asa pana cand protectia si intimitatea digitala a unui utilizator o sa ajunga la o valoare de aproape 100%. Zic de aproape 100% pentru ca-mi place sa cred ca mereu se poate atinge un alt nivel pentru hackeri, aici ma referi la cei black hat dar si white hat.

Si cel mai important lucru, ca sa nu ajungi sa cazi chiar tu prada violarii intimitatii tale digitale, foloseste un set de parole diferite, nu e bine sa folosesti acceasi parola pentru fiecare cont care-l ai pe internet.

In urma informatiilor furnizate de Symantec pentru anii 2012 si 2013, statisticile ar fi urmatoarele:

Statistici atacuri cibernetice

  • 2012: Identitati expuse: 93 milioane de utilizatori si 1 mega atac (Mega atacul inseamna o bresa de securitate care afecteaza mai mult de 10 milioane de utilizatori)
  • 2013: Identitati expuse: 552 milioane de utilizatori si 8 mega atacuri.
  • 2014: Teortic ar trb sa depaseasca 552 milioane de utilizatori, cea mai mare bresa de securitate din 2013 ar fi Heartbleed (este defapt un bug de securitate care afecteaza conexiunile openssl, numele lui tehnic fiind CVE-2014-0160, CVE vine de la Common Vulnerabilities and Exposures. Mai multe informatii pe site-ul The Heartbleed Bug)

Tu ce crezi ca ne asteapta in urmatoarea perioada? Mai multe sau mai putine atacuri cibernetice?

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment