De ce este mai importanta jurizarea decat voturile

De ce esteconcurs-cu-voturi-si-jurizare mai importanta jurizarea decat voturile in orice concurs? Pentru a raspunde pe scurt, jurizarea ofera un top mai de calitate, pe cand voturile ofera un top superficial.

Jurizarea ofera posibilitatea ca totalul continutului din respectivul concurs sa fie valorificat la potentialul concursului. In caz contrar concursul poate fi fraudat cu alte cuvinte. Orice concurs pe baza de voturi nu prea mai e concurs, in ziua de azi cand toata lumea cerseste voturi la oricine. Asa ca orice concurs la care participi si e bazat pe voturi, trebuie sa fi pregatit sa stresezi ceva oameni, altfel sunt altii care streseaza mult mai bine si fac rost de sute sau mii de voturi. De fel cand ai aflat ca exista un concurs de fotografie de exemplu, si tot sistemul este bazat pe vot, e clar ca ei nu-ti vor valorifica nimic, asa ca acel concurs nu este pentru comunitatea lor, ci este strict un mod egoist de a se promova pe ei, cu ajutorul tau.

De ce este mai importanta jurizarea?

Bineinteles ca asta e ideea unui concurs, sa castige de pe urma ta, ca din cauza asta sunt puse ceva premii la bataie. Dar un concurs bazat pe jurizare ofera o alta calitate castigatorilor la final, asa oricine pozat cu o pisica in brate poate sa castige un concurs bazat pe voturi, pe cand tu poate ai facut o fotografie mai speciala, care calitativ este peste toti si ai putea castiga lejer printr-o jurizare simpla.

De ce nu particip la concursuri bazate pe voturi?

Eu unul NU particip la concursuri care le vad rostul, adica un concurs unde stiu ca castig ceva daca sunt intradevar creativ, nu castig ca am mai multi prieteni care ma voteaza, care defapt intr-un final cu 1000 de voturi, mai mult din ele sunt voturi cersite. Bineinteles, asta nu inseamna ca nu imi ajut un prieten care vad ca s-a inscris la un concurs, sa zicem de fotografie si chiar are o fotografie faina, chiar il votez imediat pentru ca fotografia respectiva e de calitate.

Din nefericire aici, cand participi la un concurs, pentru ca ai ceva tematic, sau te atrag intradevar premiile si ai ceva calitativ, e pacat sa stii ca trebuie sa te chinui sa aduni voturi, cel mai greu lucru de facut. Si aici mi-ar place sa stiu ca la fiecare concurs cu voturi sa fie si un premiu special de creativitate, sau ceva de genul, unde sa promoveze si sa premieze ceva calitativ.

Subscribe
Abonare pentru
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ana Naghi

Eheee, ce spui tu aici?! Pai toata lumea vrea cantitate, ca aia scoate ochii, calitatea mai la urma sau… mai deloc.