Iti doresti sa ai parte in aceasta vara de o excursie deosebita, chiar daca bugetul tau nu este cel mai mare? Trebuie sa stii ca exista numeroase optiuni pentru tine si acestea iti sunt oferite de agentia Oxigentour. De fapt, pe site poti gasi excursii si circuite pentru orice buzunar, atat in tara, cat in strainatate.

De exemplu, iti recomandam pentru aceasta vara Circuitul celor 5 lacuri din Rila. In ultimii ani, aceasta destinatie din Bulgaria a devenit din ce in ce mai populara si atragefoarte multi turisti din Europa. Motivele sunt mai multe: natura este de o frumusete extraordinara, accesul nu estre unul complicat si exista o varietate mare a rutelor pe care se poate face acest circuit. Echipa de la Oxigen a vizitat deja muntii Rila si de fiecare data s-a bucurat de peisaje minunata.

Turtistii care au ales acest circuit au avut parte de o experienta deosebita. In perioada 19-21 iulie a acestui an echipa iti propune o noua experienta de acest gen. Desigur, in Muntii Rila sunt 7 lacuri, insa traseul si programul le va permite sa faca doar traseul lacurilor inferioare care sunt 5 la numar.Iata cum se va desfasura acest circuit: Ziua 1- se va pleca intr-o vineri la ora 06:00 din fata Hotelului Horoscop din Bucuresti. Destinatia va fi Borovets, un oras aflat la poalele Muntilor Rila, cunoscut pentru partii de ski si snowboard.

Peisajul alpin este unul deosebit si atmosfera este mereu de vacanta. Insa, inainte de a ajunge la Borovets, se va face o mica oprire de 3 ore in Sofia, pentru o plimbare in capitala Bulgariei. Pe seara se va ajunge in statiune si cazarea va fi facuta la Hotelul ELA Borovets. Este un hotel topic statiunilor de munte, cu camere spatioase si curate, Wi-Fi gratuit in tot hotelul, mini-bar in camera si alte facilitati. Seara va fi un program liber pe care il poti dedica odihnei, vizitarii statiunii sau socializarii cu ceilalti turisti din acest grup organizat.

De ce sa alegi Circuitul celor 5 lacuri din Rila • Refu Blog

Ziua 2 – la prima ora se va servi micul dejun dupa care, impreuna cu grupul, se va merge la telecabina Yastrebets pentru a fi primii la rand. Trebuie sa stii ca telecabina te va scuti de o ascensiune de 4 ore cu o diferenta de nivel de 1000 m. Dupa ce se va ajunge la 2363 metri altitudine, va incepe ascensiunea pe traseu. Vor fi aproximativ 4 ore de parcurs pana in varf. Vei trece pe traseu si pe langa cabanele Musala si Everest.

Aici vei putea poposi impreuna cu restul echipei sau pana cand ceilalti se intorc de pe traseu daca crezi ca nu mai poti continua. Insa, ar fi pacat, pentru ca frumusetea locurilor este extraordinara. Seara va fi petrecuta la barul hotelului unde vei avea ocazia de a povesti experienta minunata pe care ai avut-o. Ziua 3- se va porni in celebrul traseu al celor 5 lacuri si vor fi descoperite legendele lor.Se spune ca in acesti munti traia un cuplu de indragostiti. Insa iubirea lor nu a avut un sfarsit feircit.

Din aceasta cauza fata a plans incontinuu, timp de cateva zile. Lacrimile ei au format Ochii Muntelui, aceasta fiind denumirea celor 5 lacuri din Rila. Insa, fiecare lac are si el cate o alta denumire, precum Lacul Peste, Lacul Lacrima, Lacul Gemenii, Lacul Jos, Lacul Trilobat. Niciun lac nu este precum celalalt si toate cele cinci formatiuni au o frumusete aparte. Este o ocazie de a vedea aceste lacuri, cu atat mai mult cu cat, in viitor, aceasta zona s-ar putea sa devina zona cu acces limitat pentru a evita degradarea peisajului.

Traseul va dura aproximativ 5 ore, dupa care grupul se va indrepta spre casa. Se va ajunge in Bucuresti in jurul orei 23:00. Desi nu este un circuit care sa dureze prea mult, este o aventura extraordinara, la un pret de numai 130 de euro de persoana.

Este alegerea perfecta daca bugetul tau este unul mic si totusi iti doresti sa nu treaca vara fara sa pleci undeva. Intra pe site-ul oxigentour.ro si alege circuitul celor 5 lacuri din Rila sau orice alta excursie pe care o consideri interesanta. Vei avea de unde alege pentru ca oferta este una extrem de diversificata.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment