Refu Blog

Furnizorul nbtrade.ro este un magazin online de la care tehnicienii de cadastru antreprenorii din domeniul imobilar si inginerii in masuratori terestre se pot aproviziona cu accesorii topografice profesionale de cea mai inalta calitate. Masuratorile terestre necesita atentie si cunosterea unor criterii importanta pentru a determina cu exactitate masura reala a terenului. De aceea, s-au dezvoltat tehnologii care sa ajute profesionistii sa obtina rezultate efciente in timp real si fara riscuri. Gama de accesorii topografice ofera clientilor trepied din aluminiu de calitate, mira telescopica, bipod de sustinere jalon, prisma simpla, ambaza cu centrare si nivele laser optice.

Cum intelegem topografia mai bine?

Topografia se refera la conturul peisajului fizic si este aproximativ sinonim cu „teren”. O descriere topografica a unei portiuni de tara ia in considerare intinderea terenului: varfurile si vaile, reteaua de drenaj, depresiunile. Masurarea topografiei se poate referi la evaluari matematice ale elevatiei si fluxului de curent sau poate insemna definirea diferitelor variabile geologice si geografice pentru a descrie o regiune. Un exemplu clasic si familiar de iesire a masurarii terenului este o harta topografica, care arata contururile si umbrirea inaltimilor si minimelor.

Masurati inaltimile si adancimile terenului. Liniile de contur ale unei harti topografice deriva din cotele masurate in mod regulat sau extrapolate. Geografii si geologii realizeaza acest lucru prin orice numar de metode. Analiza moderna a teledetectiei si a imaginilor prin satelit a facut astfel de evaluari topografice mult mai usoare, dar supravegherea la sol, o metoda mult mai veche, este inca utilizata in mod obisnuit. Altitudinile varfurilor montane pot fi stabilite, de exemplu, folosind instrumente precum tranzitele, prin care unghiul dintre punctul de masurare si varful vazut este luat in doua puncte. Topograful construieste apoi un triunghi cu aceste doua unghiuri ca colturi si calculeaza geometric inaltimea muntelui.

Luati masuratori ale raurilor. Sistemele de curenti se numara printre marii sculptori ai terenului: se erodeaza nu numai in mod activ in canalele lor, ci si pe masura ce rocile si sedimentele aluneca de pe versantii vailor si canioanelor lor. Campiile inundabile ale raurilor se formeaza ca „umerii” canalelor. Evenimentele care presupun inundatii revarsa apele din canale si depun sedimente bogate in campia inundabila. Masuratorile fluxului includ aspecte precum latimea, adancimea, viteza si volumul de descarcare si ordinea fluxului, care examineaza relatia dintre afluenti si drenajele trunchiului principal. Studii hidrologice mai detaliate ar lua in considerare, de asemenea, inaltimea unui parau atunci cand acesta depaseste malurile, precum si inaltimea sa cand incepe sa afecteze structurile, proprietatile si vietile oamenilor – este asa-numita „etapa de inundatie”.

Acestea sunt alte mijloace de masurare a topografiei: descrierea solului si a profilului geologic care stau la baza peisajului de suprafata. Analiza geomorfologiei inseamna intelegerea de ce si cum au aparut formele de relief existente. De exemplu, s-ar putea sa luati in considerare o ridicare larga si usoara a granitului, marcata ici si colo cu bolovani de aceeasi clasificare si inconjurata de teren sedimentat mai nivelat. Acest lucru ar putea sugera ca topografia isi datoreaza existenta unei intruziuni de granit, ca intr-un batolit, care a rezistat mai bine fortelor de eroziune decat rocile sedimentare din jur.

Insa, pentru o generalizare comuna, topografia se masoara folosind aparaturi speciale precum: scannere cu laser 3D, statii de masurare, sistem GPS RTK, nivele optice care pot fi digitale sau cu laser.

Care sunt beneficiile scanarii laser 3D?

Reducerea timpului de munca pe teren

Cartarea unei proprietati necesita, in general, mult timp, bani si efort. Cu usurinta scanarii laser 3D, timpul pentru finalizarea acestui proces este redus semnificativ. Astfel, topografii petrec mai putin timp pe teren si se concentreaza mai mult pe analiza datelor colectate.

Versatilitate

Scanarea laser 3D se poate face in mai multe moduri diferite si pe diferite platforme. Acest lucru permite topografilor sa isi porneasca scanerele in functie de necesitati. Exista diferite tipuri de scanere care pot efectua cartografierea aeriana, iar unele sunt chiar compatibile cu dispozitivele mobile. Versatilitatea scanerelor laser 3D le poate face un instrument esential pentru topografii.

Precizia datelor

Cu instrumentele de masurare traditionale, eroarea era o problema obisnuita. O simpla eroare ar putea duce intreaga analiza la un sfarsit eronat. Cu ajutorul scanarii laser 3D, fiecare dintre masuratori devine usoara cu o precizie mare a datelor. Aceasta inseamna ca proprietarii pot avea redarea exacta a proiectului fara o singura greseala.

Scanarea laser 3D a adus o schimbare masiva in analiza unei proprietati. Nu numai topografii de terenuri, ci si proprietarii de terenuri au beneficiat de aceste dispozitive.

Modernizarea tehnologiei a dat nastere la diferite moduri unice de a realiza diverse sarcini complicate. O astfel de inovatie este modul de supraveghere a terenurilor prin tehnologia de scanare laser 3D. Ajuta la supravegherea si evaluarea proprietatilor terenurilor foarte usor si la dezvoltarea proiectelor arhitecturale. Cu ajutorul acestei tehnologii unice, topografii pot crea imagini virtuale ale unei proprietati impreuna cu caracteristicile sale topografice. Acest lucru permite topografilor sa decida exact ce sa faca cu proprietatea.

Acest tip de scanare deschide usa catre noi posibilitati, mai ales in zonele urbane aglomerate unde precizia este un element “cheie”, mai ales atunci cand este vorba de construirea unui cartier rezidential sau al unui complex comercial al carui spatiu este restrans. Arhitectii beneficiaza de o perspectiva mai ampla asupra subiectului si se pot bucura de o precizie foarte mare folosind aparatura cu laser 3D sau sistemul GPS RTK. Furnizorul nbtrade.ro ofera produse de calitate superioara la preturi avantajoase!

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment