Despre baterie si cum Samsung incheie toate planurile pentru terminalele Note.

Samsung incheie toate planurile pentru terminalele Note, dupa ce foarte multi utilizatori au acuzat ca telefoanele pur si simplu le iau foc, asta nu este o stire noua pentru nimeni, fie ca esti utilizator de internet sau telespectator la orice post tv, sigur la buletinele de stiri ai aflat de faptul ca terminalele Note iau foc din cauza bateriei.

Asta este si dorinta mea intr-un final, nu ca le-as dori utilizatorilor de Note probleme cu device-urile lor, doar ca aceasta problema ce a afectat livrarea celor 2,5 milioane de dispozitive Note 7 si faptul ca s-au ofticat sute de mii de utilizatori ce doreau acest terminal sa ajunga in posesia lor, duce la partea aia pe care eu o vad buna in tot haosul asta pentru samsumg, si aici ma refer la baterie.

Intr-o lume atat de dependenta de mobilitate unde aproape toate device-urile sunt dependente de baterii, ca altfel sunt doar cateva bucati de plastic pe masa ce nu au niciun rost. Trebuie sa existe o revolutie a bateriilor pentru consumatori, si aici Samsung ar putea da o mana de ajutor, si-ar putea crea un departament sau chiar ar plati o companie ce aduce pe piata un tip nou de baterie.

Tehnologii pentru baterii mai eficiente exista

baterii-litiu-ionSi exista degeaba, pentru ca inca nu sunt pentru consumatori, inteleg ca trebuie sa treaca toate elementele de siguranta inainte sa fie distribuite catre utilizatori, dar eu consider ca atunci cand tehnologia a ajuns la puterea unui smartphone, bateriile trebuiau sa aiba putere egala smartphone-urilor, prin asta ma refer tehnologic cat si durata de furnizare a energiei catre dispozitiv.

Noi toti ne chinuim in fiecare zi cu o baterie electrica, fie ca este la telecomanda de la televizor, sa ai una in mouse-ul de la calculator. Si daca Samsung invata din greseli, ne putem astepta intr-un viitor apropiat la un tip nou de baterie pentru viitoarele modele de top, sau cele entry.

Important este sa se schimbe ceva cand folosim o baterie electrica, si cand zic ca ar trebui o schimbare, ma refer sa nu mai existe poate baterii pe nichel-zinc sau litiu-ion (chiar si sodiu-sulf), sa fie ceva cat mai eco friendly si cu o durata de viata mai mare.

Asta cred ca este urmatorul pas pentru tehnologia din zilele noastre, daca pasul masinilor electrice este deja un trend international, sper ca in urmatoarele luni sau chiar 1-2 ani sa ajunga si bateriile electrice un trend, sa existe mai multe companii ce se bat intre ele pe noile dispozitive de stocare a energiei.

Nu cred ca o piata de peste 50 miliarde de dolari anual, nu se gaseste cineva sa nu mai accepte sa intre pe o piata ce foloseste structura si foarte multe elemente chimice de acum 200 de ani.

Viziunea bateriei in urmatorii ani

In mintea mea intr-un mod teoretic, sper ca in 2020 sa fie primele baterii cu o tehnologie noua, poata a alta metoda chimica ce poate oferii o marime economica in dispozitive, si valori mult mai mari, ce poate duce un smartphone cateva zile fara nicio problema.

baterii-nichel-zincbaterii sodiu sulf

Si asta nu s-ar oprii aici, lucrurile ar fi benefice pentru:

  • Masinile electrice, cresterea distantei intre incarcari
  • Echipamentele fotografice pot duce evenimente intregi fara batai de cap (baterii dslr, baterii lampi video, baterii blit etc.)
  • Poate chiar si metode de home use, unde poti sa folosesti diferite baterii pentru a lumina in casa (se poate monta diferite panouri solare pe geamuri sau balcon etc.)
  • Electronice sau electrocasnice fara sa aibe nevoie tot timpul de o sursa continua de energie, asa poti sa te duci la vecin cu expresorul sa facem o cafea (poate suna a gluma, dar incearca doar sa-ti imaginezi)
  • Sa nu mai zic de sistemele audio, cum ar beneficia de baterii ce pot duce puteri mari, fara fire sau alte nebunii.

In fine, ce este important este ca acest salt tehnologic asupra bateriei pe care o stim cu totii, ar aduce beneficii intregii lumi si mai mult de atat, ne schimba si stilul de viata!

Oare asta e cauza de nu se investeste intr-o baterie minune? Se schimba stilul de viata pentru tot globul? Ramane de vazut daca ajungem in acest punct.

Subscribe
Abonare pentru
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Malin

Sistemul actual de litiu-polimer e destul de fiabil in timp, problema e ca s-au cam grabit cu el si lucrul asta il face sa fie instabil. Daca reusesc sa-l stabilizeze suficient de bine atunci or sa poata sa-i creasca foarte mult capacitatea si fiabilitatea.