Nu este niciodata prea devreme sau prea tarziu sa te apuci de cantat la chitara. Acest instrument poate fi stapanit cu usurinta daca exista ambitie, rabdare si pasiune. Poti incepe lectiile de chitara la orice varsta, singura dificultate fiind alegerea unei chitare potrivite. De aceea, intervine intrebarea: chitara acustica sau electrica? Dupa cum era de asteptat, opiniile sunt impartite, fiecare persoana avand propria experienta cu acest instrument, implicit o teorie personala.

Insa, atunci cand vine vorba de copii, alegerea chitarei poate fi o hotarare decisiva pentru ceea ce va urma. In general, majoritatea parintilor aleg chitara clasica deoarece este mai accesibila ca pret. Totodata, unii profesori cu experienta considera ca orice copil trebuie sa inceapa cu chitara clasica, cea electrica fiind asociata cu muzica rock. Prin urmare, indiferent de ceea ce isi doreste copilul, in cele mai multe cazuri, acesta va primi o chitara clasica.

Nimic mai gresit! Exista cateva diferente majore intre chitara clasica si cea electrica, de care ar trebui sa se tina cont atunci cand se face o astfel de alegere. In primul rand, marimea chitarei este foarte importanta. Prin comparatie, chitara clasica are un corp mai voluminos, ceea ce o face mult mai difcil de tinut si controlat. De asemenea, distanta dintre corzi la tastiera este mai mare, iar gatul chitarei este mai gros. Consecinta? Corzile sunt mai greu de apasat, iar copilul s-ar putea sa isi piarda entuziasmul vazand ca nu reuseste sa progreseze.

De aceea, ar trebui sa mergi cu el intr-un magazin specializat si sa ii permiti sa incerce mai multe tipuri de chitara. Este important sa nu hotarasca nimeni altcineva in locul sau, copilul fiind cel care are ultimul cuvant de spus. Daca va alege chitara electrica, nu iti face griji. Singura diferenta consta in faptul ca va avea nevoie de un cablu si un amplificator, studiul fiind acelasi ca si in cazul chitarei clasice.

Ce alte diferente mai exista intre chitara clasica si cea electrica?

De obicei, chitara clasica are corzi de nylon, iar chitara electrica are corzi de metal. Acest lucru nu va reprezenta un impediment pentru copiii pasionati de chitara. Chiar daca cea clasica este mai mare, spre deosebire de chitara electrica, aceasta este mai usoara. Cu toate acestea, greutatea nu reprezinta un factor important in alegerea tipului de chitara, mai ales ca cel mic va sta jos in timpul lectiilor.

De asemenea, testiera chitarei electrice este mai ingusta, ceea ce le permite copiilor sa ajunga mai usor la corzi. Nici din punct de vedere estetic chitara electrica nu este mai prejos. Copilul tau poate alege dintr-o gama variata de culori, forme si dimensiuni. De exemplu, exista chitare pentru copii de marime ¾, acestea fiind ideale pentru micutii chitaristi.

Brand-ul chitarei conteaza?

Daca te pregatesti sa-u cumperi prima chitara electrica celui mic, brand-ul nu este atat de important, mai ales ca nu toti parintii isi permit sa investeasca in produse foarte scumpe. Important este sa gasesti o chitara de calitate, care sa-i permita celui mic sa exerseze o perioada mai lunga de timp, dupa care va putea trece la modelul dorit.

Alte sfaturi? Magazinul nostru Muzic and More iti recomanda sa apelezi la un specialist sau cel putin, sa mergi la cumparaturi alaturi de cel mic si un prieten chitarist, care iti poate oferi mai multe informatii. Pune cat mai multe intrebari si incurajeaza copilul sa incerce cat mai multe modele de chitara, pentru a fi sigur ca decizia finala este cea corecta. Si desigur, apeleaza mereu la un magazin specializat, aceat avand toate resursele de care ai nevoie de pentru a deveni un bun chitarist.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment