Refu Blog

Sistemele de alarmă, denumite și sisteme antiefracție, sunt niște sisteme complexe formate din mai multe componente electronice conectate între ele. Rolul acestor sisteme este de a detecta prezența persoanelor neautorizate aflate într-un anumit spațiu și alarmarea proprietarului sau administratorului acestuia.

Pentru combaterea infracționalității, cei care investesc cel mai mult în sisteme de alarmă sunt proprietarii de magazine, dar și cei de case sau de vile, mai expuse pericolului decât apartamentele din cadrul unui ansamblu rezidențial.

Pe lângă funcția de detecție a intrușilor, sistemele de alarmă mai sunt folosite și pentru prevenirea incendiilor, scăpărilor de gaz metan sau de monoxid de carbon.

Pentru o eficiență sporită, sistemele de alarmă pot fi folosite concomitent cu sistemele video și astfel, nu numai că se obține un sistem de prevenție perfect, dar în cazul în care te confrunți cu un jaf în adevăratul sens al cuvântului, înregistrările vor putea fi folosite ca probe pentru identificarea criminalului.

Ce fel de elemente intră în componența unui sistem de alarmă?

Un sistem de alarmă complet poate fi compus din centrale, tastaturi, telecomenzi, acumulatori, module, sirene, comunicatoare, contacte magnetice, senzori, bariere cu infraroșu, pedale sau butoane de panică și multe alte elemente care îi sporesc eficiența.

Dintre toate aceste elemente, acumulatorii au o importanță deosebită. De ei depinde starea de funcționare a sistemelor de alarmă în cazul în care alimentarea cu energie electrică este întreruptă în mod intenționat sau accidental. Acumulatorii se poziționează în general în sirene, centrale sau în alte surse de alimentare cu energie electrică. Cei mai buni acumulatori 12v alarmă disponibili pe piață la ora actuală se pot cumpăra din magazinul online Eldepo.ro, la prețuri convenabile.

Bineînțeles, nu putem vorbi de un sistem de alarmă complet dacă nu luăm în calcul sirenele. Acestea sunt elementele cărora le revine rolul de alertare și pot fi de două tipuri: sirene de interior și sirene de exterior. În stare de alarmă, sirenele emit semnale sonore dar și luminoase în funcție de modul în care sunt setate și funcțiile de care dispun.

În final, dar nu cele din urmă, centralele sunt și ele niște elemente ale sistemului de alarmă pe care trebuie să le aducem în discuție. Ele se numesc așa pentru că memorează toate informațiile primite de la detectori și pe baza datelor colectate decid dacă pun în funcțiune alarma, sună la dispeceratul antiefracție sau iau legătura cu proprietarii prin intermediul telefoanelor mobile ale acestora.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment