Drepturile omului sunt sfinte

Omul s-a nascut invesmantat in mantia demnitatii, avand dreptul sacru de a se bucura de viata lui si de a-si croi propriul drum sub soare. Insasi divinitatea i-a pus in fata doua cai: binele si raul, adevarul si minciuna si omul alege fara constrangere sa mearga pe una dintre ele. Fiind liber sa aleaga, se intelege ca trebuie sa isi asume consecintele alegerilor sale. Imi plac filmele vechi, chiar alb-negru, povesti romantice de viata sau care imita cu fidelitate realitatea, din care omul are ce invata cu siguranta. Sunt insa acolo scene care ma revolta.

Nu pot sa inteleg in trecut, cum oamenii se impuscau unii pe altii cu aceeasi usurinta cu care este impuscat un animal de prada si nu lua nimeni nicio masura? Ca sa vanda terenul pe lucru de nimic, familiile erau terorizate, pana acolo, incat li se punea foc cand dormeau! Poate ca omenirea ar trebui sa roseasca pentru acele vremuri. Recent, un barbat din California a mutilat pe viata pe rivalul sau pe care l-a prins la sotia lui. ÔÇťOmul acesta are grave probleme de comportament. Sa ne bucuram ca a fost arestatÔÇŁ, au declarant vecinii sai.

Nimeni nu este supraom sa mutileze, sau isi impuna vointa asupra semenului, sa il jefuiasca de bunurile pe care le detine. Oricine trebuie sa cunoasca detalii despre drepturile omului si mai ales sa lupte pentru respectarea lor. In multe cazuri, oamenii renunta sa se lupte pentru drepturile lor, de teama de a nu se face de ras. O fata din apropierea satului meu a fost tunsa zero, dezbracata in plina strada si obligata sa mearga prin centrul micutului oras in care locuieste de barbatul cu care avea o relatie si era extrem de gelos si posesiv. Luni intregi toata lumea vorbea desprea ea si radea, o condamnau, cu toate ca era victima si a trebuit sa treaca mult, pana ce comunitatea a uitat si a iertat-o.

Nu-i asa ca este de neinteles sa fii victima si lumea sa rada si sa te condamne tot pe tine? Intr-o statiune montana din apropiere, o studenta frumoasa, eleganta si foc de desteapta a fost prinsa si violata de un cioban cu oarece deficiente. Fata nu a stat pe ganduri si l-a chemat in justitie, sa isi primeasca pedeapsa. Au venit televiziunile sa ii ia interviu, iar ea a spus deschis: -Nu pot sa calc in picioare drepturile care mi-au fost lasate de catre divinitate!

In plus, daca as fi tacut si nu faceam nimic pentru ca acest om sa fie pedepsit, cu siguranta ca ar mai fi violat si alta fata. Este linistitor pentru mine sa stiu ca in coltul acela de rai nu mai exista un violator, iar fetele iubitoare de natura si de frumos se vor plimba linistite prin paduri si prin poieni. Exista si o Declaratie a Drepturilor Omului si drepturile omului sunt dezvoltate pe larg in constitutiile tuturor natiunilor. Omul are dreptul la respectarea vietii intime si religioase, la intrunire si la exprimarea libera a opiniei, la libera circulatie si mai ales dreptul de proprietate asupra bunurilor dobandite cu sudoarea fruntii.

Se poate ca si voua, dragi cititori, drepturile sa va fie incalcate, sa va adresati justitiei din Romania si sa nu obtineti respectarea lor nici pe aceasta cale. Sa nu credeti ca se sfarseste lumea, daca vi se intampla asa, fiindca avem in tara una dintre cele mai talentate si bine pregatite echipe din lume capabila sa obtina in afara tarii dreptatea voastra! Cand justititia din Romania da o hotarare pe care o considerati nedreapta, cereti parerea Casei de Avocatura Grigoriu& Grigoriu specializata in apararea drepturilor omului si nu veti regreta. Sunt profesionisti onesti care va asculta cu rabdare, plaseaza cazul vostru in context legal si va ofera un raspuns pertinent.

Onestitatea lor a devenit virala, fiindca nu accepta sa preia dosare sau cauze sortite esecului. Poti apela la ajutorul lor din libertate, dar si daca te afli in arest pe nedrept, fiindca sunt de partea dreptatii. In fata instantelor din afara pledeaza in limba engleza si inteleg cu usurinta tot ceea ce se discuta, deci nu mai este nevoie de prezenta unui translator. Nu uita ca te-ai nascut cu drepturi, dar acestea nu se respecta de la sine mereu, ci trebuie sa ti le aperi singur. Chiar si in aceste conditii, omul este cea mai importanta fiinta de pe pamant si trebuie sa tina la demnitatea lui!

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments