Electrodeionizare apa, regenerare prin schimburi de ioni

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

electrodeionizare apa

Tratamentul de electrodeionizare apa reprezinta o tehnologie de regenerare prin schimburi de ioni, fara a fi necesare nici un fel de elemente chimice pentru a se realiza acest fenomen, cazuri in care ar fi necesare locuri de depozitare a acestor elemente care ar intra intr-un astfel de proces. Prin acest procedeu se ajunge la o reducere imensa sau chiar la eliminarea totala a deseurilor si neutralizarea lor. Trebuie tinut cont totusi ca operatiile necorespunzatoare pot crea mari probleme si un cost de intretinere a sistemului mult mai ridicat, in timp ce efectuarea lor in mod corect duce la o intretinere cu costuri reduse, prin schimbarea mai rara a membranelor ori inlocuirea celulelor, ceea ce creste eficienta pe ansamblu a instalatiei.

Electrodeionizare apa cu rasini schimbatoare de ioni

Electrodeionizarea este un proces care elimina speciile ionizabile din apa prin utilizarea suporturilor electrice active si a unui potential electric intre un anod si un catod, cu scopul de a influenta transportului de ioni. Un sistem obisnuit are cel putin un canal prin care lichidul care urmeaza sa fie procesat curge. La marginea exterioara a canalului este o membrana cu anioni permeabila care defineste limita exterioara a canalului pe acea parte. Pe partea opusa a canalului se afla o membrana permeabila cu rasini cationice. Canalele reziduale sunt formate pe laturile opuse ale membranelor din canal.

Apa foarte pura se obtine prin acest procedeu de electrodeionizare apa, aducand cu el o serie de avantaje care nu pot fi neglijate.

Eliminarea impuritatilor prin electrodeionizare apa

Schimbul ionic conventional este o optiune viabila pentru diferite aplicatii unde exista un debit mare, iar cerintele de conductivitate nu sunt critice. Prin electrodeionizarea continua se elimina toate deseurile care sunt neutralizate. In timp ce costurile echipamentelor de deionizare continua pot fi mai mari, cheltuielile de exploatare sunt mai reduse, deoarece nu exista produse chimice de regenerare, prin urmare, costurile de intretinere sunt mai putine. Exista beneficii semnificative aduse de acest sistem de regenerare, mai ales ca se consuma doar o cantitate mica de electricitate.

Sistemele acestea nu necesita doua unitati separate de tratament, care ar putea creste costul, in functie si de complexitatea si marimea lui.

Beneficiile tehnologiei de electrodeionizare apa

Denumit pe scurt  EDI, acest proces a evoluat de la tehnologia conventionala de schimb ionic, oferind demineralizare continua la rate de recuperare de 90% sau mai mult. Atat prin EDI, cat si prin schimbul ionic conventional, cationii si anionii din apa de alimentare sunt schimbati cu ionii de hidrogen si hidroxil din rasinile schimbatoare de ioni, care produc apa demineralizata. Diferenta esentiala este ca, prin EDI, rasina schimbatoare de ioni este regenerata continuu, in timp ce prin schimbul ionic conventional, regenerarea chimica este realizata intermitent.

Procesul continuu de electrodeionizare apa de la www.Demineralizare.ro este cea mai avansata tehnologie de ultima generatie de schimb ionic si se realizeaza electrochimic, prin intermediul unor membrane si un impus de curent electric, fiind o operatiune fara substante chimice si, prin urmare, ecologica, desfasurandu-se in mod continuu si avand costuri de operare extrem de mici in comparatie cu tehnologia de schimb ionic regenerata chimic.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments