În lumea digitală de astăzi, în care informațiile personale sunt atât de ușor accesibile online, protejarea intimității este crucială. Recent, un utilizator Reddit a dorit să înlăture informațiile personale din căutările Google. Experiența sa și discuția ulterioară cu John Mueller de la Google evidențiază procesul complex și politicile referitoare la instrumentele de înlăturare a conținutului Google.

Pe lângă sfaturile lui Mueller, acest articol va acoperi următoarele detalii implicate în obținerea înlăturării informațiilor personale de pe Google:

  • Criteriile folosite pentru evaluarea cererilor de înlăturare
  • Timpul mediu necesar pentru înlăturarea conținutului
  • Opțiunile disponibile în cazul în care o cerere este respinsă

Sfaturile lui Mueller privind înlăturarea conținutului din Google Utilizatorul Reddit descrie experiența sa: “Am avut informații personale pe un site care le-a publicat fără consimțământul meu. Site-ul le-a îndepărtat la solicitarea mea, iar apoi am folosit instrumentul de înlăturare a conținutului Google pentru a elimina rezultatul din motorul lor de căutare. Cererea de înlăturare a fost aprobată. Cu toate acestea, când am folosit instrumentul de eliminare a imaginilor Google pentru o fotografie care făcea parte din postarea înlăturată, cererea mea a fost respinsă.

Întrebarea principală a utilizatorului: “Cât timp durează până când Google Search elimină conținutul depășit, cum ar fi fotografia mea?

Mueller a răspuns: “Presupun că imaginea ar putea avea mai multe URL-uri care o afișează, deci este posibil să fie afișată acum cu o adresă ușor diferită. În acest caz, doar trimiteți URL-ul pe care îl folosește în prezent. Cred că puteți face clic dreapta și utilizați opțiunea „copiază link” din căutare și trimiteți-l cu instrumentul.”

O soluție facilă, venită direct de la unul dintre susținătorii Cautările Google.

Cu toate acestea, nu întotdeauna este atât de simplu. Aici găsiți mai multe informații despre procesele și politicile privitoare la înlăturarea informațiilor personale din Cautările Google.

Instrumentele și politicile de înlăturare a conținutului Google Google realizează că anumite tipuri de informații personale postate online pot cauza probleme grave precum furtul de identitate sau fraudarea. Pentru a ajuta în acest sens, Google oferă posibilitatea solicitării de înlăturare în anumite cazuri.

În primul rând, completați un formular pentru a solicita eliminarea datelor personale.

Apoi, Google analizează fiecare caz pentru a decide dacă îndeplinește standardele de înlăturare.

Tipurile de informații eligibile pentru înlăturare includ următoarele:

  • Documente confidențiale de identificare guvernamentală
  • Numere de cont bancar
  • Numere de card de credit
  • Imagini ale semnăturilor scrise de mână
  • Înregistrări extrem de personale (cum ar fi înregistrările medicale)
  • Informații personale de contact

Ocazional, Google va înlătura informațiile profesionale referitoare la persoane, cum ar fi adresa și numărul de telefon la locul de muncă. Acest lucru este cu atât mai adevărat dacă aceste informații sunt postate însoțite de mesaje amenințătoare – o practică numită “doxing”.

Atunci când decide ce trebuie să fie înlăturat, Google echilibrează dreptul publicului de a afla lucruri cu intimitatea persoanelor. Informațiile importante provenite din surse oficiale, surse media și conținut legat de locurile de muncă sunt în general menținute în rezultatele căutările.

Procesul de înlăturare După ce trimiteți o cerere pentru a elimina informațiile din rezultatele căutarii, veți primi un email automat care confirmă primirea cererii tale.

Google va revizui cererea dvs. și va solicita mai multe detalii, dacă este necesar. Veți primi un alt email odată ce Google ajunge la o decizie.

Dacă cererea îndeplinește standardele Google, una dintre cele două situații următoare se va întâmpla: fie paginile pe care doriți să fie eliminate nu vor apărea în rezultatele căutărilor, fie vor fi omise din rezultatele pentru căutările cu numele sau alte identificatori ai dvs.

Dacă cererea este respinsă, Google vă va oferi un motiv scurt pentru aceasta. Dar nu vă dați bătut – dacă aveți mai târziu dovezi suplimentare care să susțină cazul vostru, puteți trimite din nou cererea pentru a fi reevaluată.

Timpul necesar pentru înlăturarea conținutului Google încearcă să proceseze cererile de înlăturare în termen de 24-48 de ore. Cu toate acestea, poate dura până la 3 luni ca Google să elimine complet informațiile depasite.

Dacă Google respinge solicitarea dvs., examinează cu atenție motivele și încercați să abordați problemele semnalate. Puteți retrimite cererea dacă credeți că respingerea a fost făcuta din greșealǎ sau dacǎ aveţi noi informaţii de suport. Alternativ puteţi contacta direct sursa pentru a le cere să o înlăture.

Chiar dacă Google înlătură link-ul din rezultatele căutarii, informațiile pot exista în continuare în altă parte pe web.

Prin urmare, este mai bine să abordați sursa direct, dacă este posibil.

În concluzie Înlăturarea informațiilor personale de pe Google necesită timp și o înțelegere clarǎ a politicilor și a procesului său. Rețineți că Google echilibrează intimitatea individuală cu dreptul publicului de a avea acces la informații, ceea ce afectează cererile de înlăturare. Dacǎ solicitarea dvs. este respinsǎ, retrimiteţi-o cu mai multe detalii sau luaţi în considerare opţiunile legale care v-ar putea ajuta. Totuşi, eliminarea completǎ nu este garantată. Pentru mai multe informații despre solicitarea de înlăturare a informațiilor personale din Cautările Google, consultați pagina oficială de ajutor.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment