Refu Blog

Shutterstock este o bibliotecă de stocuri foto ce a lansat un generator de imagini AI la începutul acestui an. Acesta utilizează tehnologia DALL-E pentru a crea imagini în stilul unei fotografii. Pentru a promova acest generator de imagini AI, Shutterstock plătește influenceri online și fotografi care creează astfel de imagini.

Acești influenceri sunt selectați pe baza numărului mare de urmăritori pe Instagram și sunt plătiți pentru a promova generatorul de imagini AI. Printre aceștia se numără Tim Tadder, un fotograf comercial entuziast al tehnologiei AI, și Grace, un artist generativ AI.

Cu toate acestea, nu toată lumea este încântată de această inițiativă.

Fotograful Jodan Butters a criticat compania Shutterstock într-un comentariu iritat sub postarea lui Tadder. El susține că generația de imagini AI se bazează pe milioane de fotografii realizate de fotografi reali, fără ca aceștia să fie consultați sau plătiți pentru utilizarea acestor imagini.

Generatorul de imagini AI al Shutterstock face parte din Creative Flow suite și permite utilizatorilor să creeze și să descarce imagini contra cost.

Prețul unei singure descărcări este de 19 dolari, iar dacă utilizatorul achiziționează mai multe imagini există reduceri – spre exemplu, cinci imagini costă 49 dolari. Există și un abonament lunar disponibil la prețul de 29 dolari, care oferă 10 credite utilizatorului, și un abonament de 169 dolari pe lună, care asigură un număr de 350 credite.

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment