Flash Player la revedere, bun venit HTML5

Flash Player la revedere, bun venit HTML5, cam asta este mesajul celor de la Youtube pentru toti utilizatorii. A fost odata o zi cand Flash player controla internetul, alimentarea totul, de la servicii video de streaming la desene animate on-line si orice continut video pentru pierderea timpului. Trecerea de la

Flash Player la revedere, bun venit HTML5, cam asta este mesajul celor de la Youtube pentru toti utilizatorii. A fost odata o zi cand Flash player controla internetul, alimentarea totul, de la servicii video de streaming la desene animate on-line si orice continut video pentru pierderea timpului. Trecerea de la Macromedia la Adobe i-a oferit flash player-ului mai multe resurse si o acoperire mai larga. Dar acest timp a trecut, si internetul de astazi a afirmat destul de clar ca HTML5 este viitorul continutului video. Aveti nevoie de un alt exemplu? YouTube are acum video HTML5 ca setare implicita. Asta inseamna ca nu trebuie sa mai accesezi tu youtube.com/html5 pentru a seta default HTML5.

Flash Player nu mai este o setare implicita pe Youtube

Flash Player | Html5 pe YoutubeAcum, ori de cate ori te uiti pe YouTube pe un browser modern, fie ca este vorba Chrome, Firefox, Safari 8, sau IE11, videoclipul va fi transmis automat in HTML5. Google spune ca a lucrat la micile probleme, cum ar fi rata de refresh adaptabila, dupa testarea suportului pentru formatul din 2010. Odata cu schimbarea vine o serie de caracteristici noi, ascunse. Un format unificat permite YouTube pentru sa transmita video mai rapid si mai lin pe platforme diferite, folosind aceeasi sursa. Deci, fie ca este vorba streaming live pe o consola de jocuri, vizionarea unui film prin Chromecast, sau prin utilizarea noilor codec-ului video VP9 Google, experienta ar trebui sa fie mai coerenta in ansamblu.

Cu toate acestea logo-ul Youtube are, de asemenea, cateva potentiale motive mai cinice pentru schimbare. Criptarea comuna HTML5 permite browserelor sa implementeze DRM. Combinat cu sistemul de identificare a continutului deja controversat de la YouTube acest lucru ar putea face luptele pentru drepturile de autor privind serviciul chiar mai controversate.

Dar chiar daca Google a vrut sau nu sa faca acest lucru (desi, avand in vedere beneficiile, de ce nu ar face-o?) schimbarea era inevitabila. In orice caz, e ciudat ca nu a facut-o mai devreme. Respingerea initiala Apple a Flash player-ului poate parea ciudata si nesemnificativa la acea vreme, dar istoria a demonstrat acum ca aveau dreptate. Flash player este greoi si merge incet sau deloc pe smartphone-uri si tabletele pe care folosim atat de mult in loc de calculator in aceste zile, in timp ce HTML5 pur si simplu functioneaza. Flash player poate rula bine pe desktop-uri, asta nu afecteaza jocurile noastre in flash player, cele mai inovative au de gand sa dispara prea curand, dar pentru un site la fel de expansiv ca YouTube, de ce nu faci HTML5 implicit? Si nu e ca si cum Adobe nu vede scrisul de pe perete. In ultimii ani au dezvoltat instrumente pentru a se asigura ca toti utilizatorii de Flash player au invatat ca toate aceste competente nu vor fi complet inutile odata ce tranzitia are loc.

HTML5 este cea mai buna varianta pentru video web

Cei mai multi oameni, probabil, nici nu va observa aceasta schimbare, dar daca esti curios, YouTube va va arata ce formate accepta browser-ul dvs. si cum sa treceti la HTML5. Acum asteptam urmatorul noul format care va contesta tronul lui HTML5. Din punctul meu de vedere va fi si mai fain pentru cei care incorporeaza un videoclip in posturile de pe blog, nu mai trebuie sa transmit continut video prin flash player, ci prin HTML5

Subscribe
Abonare pentru
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Viata de cartier

Flash player si-a facut bine treaba, sper ca si HTML5 va face acelasi lucru

bucur

Tehnologia a evoluat era de asteptat ca va fi inlocuit Flash player odata si odata…