Gadget-uri inteligente care îți vor face viața mai ușoară în studenție

Poate că te-ai gândit că, odată cu studenția, vine o parte grozavă din viață, dominată de distracție și experiențe de neuitat. Și așa e – dar pe lângă aceste aspecte, ți-ai mai dat seama și că trebuie să plătești facturi sau să faci cumpărături săptămânale. 

O parte mai puțin distractivă, dar necesară a studenției, care face tranziția către viața de adult. Și pentru că, cel mai probabil, de abia pășești în această lume a responsabilităților, vrem să te ajutăm să ai parte de o tranziție mai ușoară – ți-am pregătit o listă de tool-uri și gadget-uri electrice și nu numai care îți vor ușura tranziția în viața de adult. 

Mobilitatea smart 

Dacă ești student într-un centru universitar mare din țară, probabil că cea mai mare groază a ta este acel timp petrecut în autobuz, într-un trafic infernal – de câte ori nu ai întârziat la cursuri din cauza asta? 

În centrele universitare mari, e firesc ca traficul să fie mult mai intens, însă asta crește șansele să întârzii sau să ratezi cursuri – și, oricum ar fi, naveta de o oră nu pare cea mai plăcută parte a studenției. 

De aceea îți recomandăm să investești în mobilitatea ta și să optezi pentru sursele alternativele de transport: te-ai gândit până acum la o bicicleta electrica? Dacă nu, poate ar fi timpul să o faci, din mai multe motive: 

  • scurtezi timpul pe care îl faci deplasându-te dintr-un loc în altul 
  • este accesibilă 
  • faci mișcare 
  • ocupă extrem de puțin spațiu: majoritatea bicicletelor electrice sunt pliabile, ceea ce înseamnă că nu te va incomoda nici măcar dacă stai la cămin și ai puțin spațiu la dispoziție. 

Dacă nu îți dorești o bicicletă electrică, poți opta, desigur, pentru o trotinetă sau un scuter inteligent, ambele fiind alternative extrem de rezonabile. Indiferent de varianta pe care o alegi, nu uita că timpul tău e prețios și nu merită irosit în trafic; iar acest lucru este valabil pentru noi toți, nu doar pentru studenți. 

Mobilitatea alternativă, inteligentă, este garantat viitorul și va schimba felul în care ne raportăm la deplasări. Mai rapid, mai accesibil, mai sigur, eficient și ecologic – așa arată transportul viitorului. Și arată bine. 

În siguranță oriunde ai fi 

Laptopul tău a costat, probabil, câteva mii de lei – chiar crezi că e o idee bună să îl cari într-un rucsac pe care îl ai de ani de zile și al cărui fermoar nu se mai închide? Îți sugerăm să faci un upgrade ghiozdanului tău de facultate și să alegi un rucsac inteligent, cu sistem antifurt: așa te poți asigura că lucrurile tale sunt în siguranța oriunde te-ai afla. 

Rezistente la apă și cu securitate excepțională, un rucsac inteligent vine, de cele mai multe ori, și cu porturi de încărcare pentru gadgeturile tale, deci ai mai multe avantaje într-un singur produs – gândește-te că în studenție îți lași ghiozdanul în bibliotecă, în cantină sau în amfiteatre și poate nu îl vei supraveghea mereu; un astfel de rucsac îți aduce un plus de siguranță necesară. 

Confort în „acasa” ta temporară

Poate stai în chirie sau la cămin și știm – confortul de acasă nu se poate compara cu nimic. Însă spațiul în care ești acum îți este „acasă” pentru o perioadă de timp, așa că trebuie să îți creezi confortul care să te facă fericit. Și cu ce asociem, în primul rând, confortul? Cu căldura. 

Nimeni nu s-a simțit vreodată confortabil într-un spațiu rece și întunecat. Și poate n-o să îți spună prea multă lume, însă facturile la încălzire nu te vor face prea fericit, de aceea cel mai înțelept este să investești într-un radiator electric, care să îți ofere căldură și să îți permită să mai ai, totuși, bani în portofel la finalul lunii. 

Un alt gadget necesar în noua ta viață de adult este și aspiratorul – și dacă nu vrei să îți petreci serile de sâmbătă aspirând în timp ce prietenii tăi sunt la terasă, ar trebui să economisești pentru un aspirator robot inteligent, pe care îl pornești și face treaba singur, pentru tine. Ca tu să mai ai timp să te bucuri de studenție. 

Pe lângă cele menționate mai sus – de care credem că lumea nu prea vorbește – din „kitul” tău de studenție nu ar trebui să lipsească laptopul (care să te ajute să înveți și să lucrezi), căștile cu izolare fonică (ca să poți avea liniște, mai ales dacă ai colegi de apartament), și poate un ceas inteligent (ca să vezi câte calorii arzi până la facultate). 

Tranziția către viața de adult nu e ușoară – însă e o provocare, pentru că te obligă să fii creativ și flexibil. Este important, desigur, să te bucuri de studenție, însă nu neglija responsabilitățile din viața de adult – nici măcar în cumpărarea gadgeturilor pentru casă. 

Asigură-te că plita și frigiderul corespund nevoilor tale și achiziționează un cuptor cu microunde, dacă crezi că îți va face viața mai ușoară. Iar pentru sesiune cu siguranță vei vrea un espressor de cafea. 

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments