Ghid de cumparare scaune rabatabile

Un scaun rabatabil este un scaun pliant, nu? Nu neaparat. Exista multe caracteristici si criterii de luat in considerare atunci cand cumparati scaune rabatabile. Majoritatea scaunelor rabatabile au un cadru metalic, dar sezutul si spatarul pot fi realizate din numeroase materiale diferite.

Tipuri de scaun rabatabil cu structura metalica

Scaunele cu spatare metalice sunt probabil cele la care va ganditi cand va imaginati scaune rabatabile. Scaunele din metal sunt de obicei accesibile si, in functie de ecartamentul otelului, destul de durabile.

Scaunele din plastic sunt usor de curatat si reprezinta o alegere buna pentru evenimentele in aer liber. Deoarece plasticul cantareste mai putin decat otelul, aceste scaune pliante sunt mai usor de transportat si stivuit.

Scaunele tapitate cu material textil reprezinta de obicei cel mai confortabil tip de scaune rabatabile, asa ca sunt destul de populare in salile de banchet si salile de curs. Cele mai multe scaune rabatabile tapitate cu material textil sunt disponibile intr-o multime de culori si modele diferite, ceea ce face usoara asortarea decorului dvs.

Scaunele tapitate cu vinil sunt atat confortabile, cat si usor de curatat. Este obisnuit sa vedem acest tip de scaun rabatabil folosit ca ÔÇ×bancuteÔÇŁ la evenimentele sportive de interior, deoarece sportivii pot sta confortabil in timpul jocurilor, fara ca transpiratia lor sa se transfere in captuseala scaunului.

La prima vedere, toate cadrele scaunelor rabatabile par sa fie la fel

Privind putin mai atent veti gasi mici caracteristici ce pot face o mare diferenta privind rezistenta si durabilitatea scaunului tau.

Diametrul confera rezistenta cadrului de otel. Majoritatea scaunelor rabatabile din magazinele de profil au un cadru din otel de calibrul 19 mm sau 20 mm; foarte putine avand un cadru de 18  mm sau 19 mm, dar si caracteristici suplimentare de intarire. Cu cat ecartamentul este mai mic, cu atat otelul este mai puternic si, de obicei, pretul scaunului este mai mare. Este mai accesibil pe termen lung sa investesti intr-un scaun rabatabil mai solid si mai durabil, evitand inlocuirea scaunului mai putin rezistent la fiecare cativa ani.

Bretelele transversale sunt barele metalice care conecteaza picioarele din fata sau din spate intre ele. Barele intaresc cadrul, permitand insa scaunelor rabatabile sa se miste dintr-o parte in alta. Daca doriti un scaun rabatabil pentru utilizare in aer liber, cautati modelele cu bretele in cruce inversata pe picioarele din spate. Talpicile de la picioarele scaunelor rabatabile sunt concepute pentru a impiedica scaunul sa nu se scufunde in iarba sau noroi.

Balamalele sunt micile dispozitive metalice care va ajuta scaunul sa se desfaca si sa ramana pe loc. Balamale duble cu care sunt echipate unele scaune rabatabile permit o durabilitate si mai buna.

Unul dintre avantajele scaunelor rabatabile este faptul ca sunt usor de mutat, instalat si depozitat cu ajutorul unui carucior pentru scaune. Unele scaune rabatabile functioneaza numai pe anumite carucioare, asa ca asigurati-va ca le verificati compatibilitatea inainte de a plasa comanda.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments