Microsoft Loop – Un nou task manager hybrid?

De curand a fost prezentat Microsoft Loop, o noua aplicatie care combina o foaie de lucru complexa si flexibila cu componente portabile care se deplaseaza usor drag-and-drop si raman sincronizate intre aplicatii – permitand echipelor sa gandeasca, sa planifice si sa creeze impreuna.

Cea mai mare modificare a documentelor Microsoft Office din ultimele decenii se extinde in Microsoft Loop, un centru pentru un nou mod de lucru in Office. Microsoft Loop este noul branding pentru lucrarile Microsoft Fluid, blocuri de continut Office colaborativ care pot trai independent si pot fi copiate, lipite si partajate cu altii.

Microsoft Loop - Un nou task manager hybrid? - Refu.ro
Prima prezentare a software-ului Microsoft Loop – Lansat cu ocazia Windows 11

La fel ca Fluid, Microsoft Loop are trei elemente principale: Componente Loop, pagini Loop si spatii de lucru Loop. Componentele Loop sunt fragmente de continut live care pot exista in mai multe aplicatii, actualizate in timp real si in care oricine poate sa intre gratuit.

Aceasta ar putea fi o lista partajata intr-un canal Teams si, de asemenea, editabila intr-o pagina Loop, sau note intr-o intrare din calendar care sunt, de asemenea, disponibile pentru a fi lipite in Outlook si editate in timp real intr-un e-mail.

Cumva aceasta dezvoltare a software-ului a venit la pachet cu Windows 11, in video-ul de prezentare este afisat prin Windows 11, in varianta normala precum si in dark mode.

O sa ajunga Microsoft Loop un Task Manager popular in Windows 11?

Aceste componente colaborative Loop au fost visul celor de la Microsoft in ultimii doi ani si este clar ca compania a ajustat modul de functionare a Loop pentru a se adapta la realitatile vietii pandemice.

Microsoft Loop - Un nou task manager hybrid? - Refu.ro
Microsoft Loop este un software hybrid care se poate integra cu Teams si Outlook in doi pasi

Un hub central Microsoft Loop pare a fi o modalitate imbunatatita de a urmari si organiza aceste componente – si un raspuns clar la noua era a muncii hibride la care multe intreprinderi se adapteaza si la concurenta precum Notion.

Demonstratiile Microsoft privind componentele Loop au fost impresionante pana acum, dar va trebui sa le experimentam noi insine pentru a intelege cu adevarat daca Loop poate oferi cu adevarat experienta fara cusur pe care Microsoft o tot promite.

Notion a contestat modul traditional de lucru Office al Microsoft cu multe concepte care sunt similare cu Loop, iar raspunsul Microsoft pare a fi o versiune mai puternica a Notion.

In timp ce Microsoft vorbeste despre Loop (Fluid) de aproape 18 luni, inca nu este ceva care sa se regaseasca in aplicatiile Office. Componentele Microsoft Loop vor ajunge acum in Teams, Outlook si OneNote in aceasta luna, iar aplicatia principala Microsoft Loop va fi lansata la o data ulterioara.

„Vom impartasi mai multe despre disponibilitatea aplicatiei Microsoft Loop in lunile urmatoare”,

spune Wangui McKelvey, director general al Microsoft 365.

Detalii: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-loop

Concluzie Microsoft Loop

Se pare ca au fost cu siguranta influentate de aspectul aplicatiei Notion, dar conceptul de blocuri dinamice pe care Microsoft il urmareste este destul de diferit. Functionalitatea bazei de date din Notion este, in esenta, aceeasi cu cea a listelor SharePoint. Si nu vad nicio distinctie reala intre paginile si blocurile Notion si paginile si partile web SharePoint.

Notion mi se pare ceea ce s-ar obtine daca ati insarcina un set de dezvoltatori sa ia SharePoint 2013 si sa construiasca o functionalitate echivalenta ca aplicatie de sine statatoare si sa o faca usor de utilizat.

Ceea ce face Microsoft aici, ceea ce mi se pare interesant, este sa elimine componentele blocurilor de constructie de constrangerile de a fi pe o pagina SharePoint pe un site SharePoint sau, in universul Notion, un bloc intr-un spatiu de lucru Notion.

Aplicatia Microsoft Loop pare a fi un organizator sau un depozit central pentru toate blocurile la care se lucreaza, dar posibilitatea de a utiliza aceste blocuri in alte documente, alte site-uri web, in e-mail, in Teams, in aplicatii terte este ceea ce este de fapt interesant in ceea ce fac. Nimeni nu este obligat sa se conecteze la Microosft Loop pentru a beneficia de acel continut.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments