Ghid pentru achizitionarea unui aspirator

Astazi o sa listez un ghid pentru achizitionarea unui aspirator, acest ghid iti ofera o viziune clara despre ce aspirator ai nevoie pentru casa ta, pentru ca sunt mai multe tipuri de asipratoare, fiind clasate prin indicativ:

 • Eficienta energetica – Incep de la clasa A
 • Performanta curatarii covoarelor – Incep de la clasa A
 • Performanta curatarii suprafetelor dure – Incep de la clasa A
 • Emisii de praf – Incep de la clasa A

*Clasa A este cea mai eficienta clasa pentru cele mai bune aspiratoare

Aspiratorul fiind unul dintre cele mai folosite produse electrocasnice, cu toti ne putem bucura de evolutia acestor aspiratoare, aparand cate o tehnologie noua in fiecare an, oferind performante din ce in ce mai optime.

Putere de aspirare mai mare si consum mai mic de energie, asta ar fi visul orcarui utilizator al aspiratorului precum si al companiei, fiind placut de urmarit evolutia lor in urmatoarea perioada, aici ma refer chiar in viitorul apropiat 2018-2020 chiar si 2022 atunci ar trebui sa fie schimbat trendul actual.

Categoriile pentru aspiratoare ar fi urmatoarele:

 • aspiratoare clasice;
 • aspiratoare verticale;
 • aspiratoare industriale;
 • aspiratoare de mana;
 • aspiratoare robot.

Recomandare de aspiratoare pentru 2018

 

 • Philips Performer Expert FC8725/09

Unul dintre cele mai laudate modele pentru ca inginerii philips au folosit o tehnologie care permite aspiratorului sa consume doar 650W pentru functionare, fiind creat sa genereze o forta de aspirare mai mare.

Capacitatea sacului de 5 litre fiind suficient pentru cele mai dificile conditii, avantajele continua pentru ca are cel mai avansat filtru de praf de pe piata.

Cel mai mare dezavantaj al unui utilizator obisnuit fiind chiar pretul, un pic cam mare pentru un aspirator, dar pe merit pentru performanta si inovatie.

 • Bosch BGL3A132

Recomandarea urmatoare vine de la Bosch, echipa de specialisti a companiei a facut o treaba buna cu modelul BGL3A132, avand un motor de doar 600W este un aspirator de clasa medie dar cu performante destul de bune.

Aspiratorul este silentios pentru ca genereaza un zgomot de 79dB, care asta inseamna poate si zgmotul unei discutii intre 2-3 persoane.

La capitolul dezavantaje pot sa mentionez lipsa filtrului HEPA (cel mai performant filtru de praf) dar si faptului ca aspira doar uscat.

 • Star-Light ACTY-1018RG

Chiar daca Star-Light nu e cel mai cunoscut brand de care ai auzit, atunci cand discutam despre aspiratoare, pot sa spun ca ramai putin impresionat de motorul de 1000W foarte puternic pentru aspirare, chiar daca este mic si cantareste doar 4.8 Kg, vine echipa cu filtru HEPA (cel mai performant pentru praf).

Dezavantajul acestui aspirator poate sa fie lipsa accesoriilor pentru animalele de companie.

 • Bosch BBHMOVE4 (2 in 1)

Ultima recomandare vine tot de la Bosch pentru modelul multifunctional 2 in 1 din seria BBHMOVE4 atat de multifunctional incat functioneaza pe baterii si are un consum de 18V care-ti ofera o autonomie de 36 de minute, putem sa gandim ca un dezavantaj faptul ca are nevoie de un timp putin mai mare de incarcare, fiind optim doar pentru persoanele care au nevoie de o curatare pe o perioada de timp medie si care au nevoie de mobilitate.

Se manevreaza foarte usor cantarind doar 3.2 Kg

Ce tip de aspirator consider ca se potriveste pentru nevoile tale?

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments