Care sunt avantajele si riscurile unui SSD

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Cand explorezi optiunile de stocare a datelor in 2019, s-ar putea sa fii tentat de tehnologia interesanta a memoriei flash si nu este de mirare. Unitatile de stare solida (SSD) sunt noua nebunie, iar pe masura ce tehnologia se dezvolta si preturile scad, tot mai multi indivizi si companii deopotriva intorc spatele la hard disk-urile traditionale (HDD) si fac schimbarea.

Dar ce face SSD-urile atât de speciale?

Spre deosebire de HDD-ul dvs. obisnuit, un SSD nu contine parti in miscare – nici platouri învartite, nici capete de citire si scriere – si nu utilizeaza stocare magnetica. In timp ce un HDD este susceptibil la factori externi, cum ar fi zgomote puternice, schimbari de presiune, miscare si magneti, SSD-urile sunt mai rezistente, ceea ce le face o alegere ideala pentru protejarea datelor valoroase impotriva pagubelor sau pierderilor.

Cum sa pastrezi datele in siguranta?

Este important sa observam in primul rand ca orice cifra a sperantei de viata pentru HDD-uri si SSD-uri nu poate fi intotdeauna 100% sigura. Aceste estimari presupun conditiile de mediu recomandate de producator si nu iau in considerare extremele de temperatura, umiditate sau manipulare fizica.

Asadar cele mai potrivite in viitor pentru protectia datelor ar fi SSD-urile, unde in viitor ne putem astepta si la preturi de 300-400 lei pentru un SSD de 1 TB. Fiind o stocare optima pentru toate fisiere multimedia pe care le aveti din vacante, de la evenimente etc.

Eliminarea datelor de pe un SSD

Avantajele SSD-urilor pot deveni provocari atunci cand vine vorba de eliminarea datelor. In timp ce metodele precum stergerea, lovirea si maruntirea sunt eficiente pe HDD-uri, un SSD necesita o atentie speciala. Daca pentru tine sau pentru afacerea ta alegi SSD-uri pentru stocarea datelor, este necesar sa gasesti si o firma care sa garanteze ca metodele lor respectă standardele legale pentru distrugerea datelor. Nu orice firma se poate ocupa eficient de distrugerea datelor.

Sunt firme care ofera multiple metode de stergere si distrugere concepute special cu distrugerea SSD, efectiv tot hardware-ul care stocheaza date va fi macinat ca boabele de cafea. Daca doresti sa va reutilizati sau sa vindeti unitatile, niciun software de stergere nu asigura stergerea tuturor datelor de pe SSD si pot fi recuperabile. Dacă doriți sa va distrugeti drive-urile, un tocatorul pentru SSD este necesar.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel Bianu

Salut,

Ce poti sa imi spui despre durata de viata a unui SSD? Am auzit ca dupa o anumita perioada de utilizare incepe sa „capete” anumite probleme!

Gabriel Bianu

Salut,

Multumesc pentru info. Intradevar un raspuns cat se poate de complet. Videoclipul foarte bine structurat . Este canalul tau de youtube ?

Alexandra

Foarte bine explicat, multumesc pentru informatie!