Refu Blog

Pentru că nu există prea frig sau prea cald ca să nu ies afară din casă pe bicicletă, mereu îmi găsesc motive să ies afară pe două roți, am văzut că Cristian organizează un concurs legat de experiența fiecaruia pe două roți.

Concursul este prin comentarii dar eu o să scriu un articol legat de bicicleta mea pentru că am ceva text de adăugat, și tocmai din cauza titlului o să fie vorba de 4 povești scurte, câte una pentru fiecare anotimp în parte.

Mersul pe jos sau cu bicicleta?

Nu o să mai dureze mult și o să trebuiască să-mi iau la revedere de la ea, pentru că în scurt timp o să cedeze. Mă bătea gândul să merg cu ea și la Triathlon Challenge, dar știam că dacă o iau cu mine ceva o să se strice și trebuia să abandonez.

 

Bicicleta din primavara428931_156127621189692_1663927827_nNu știu care este legătura primăverii cu bicicleta mea, dar nu am reușit să trec de nicio primăvară fără sa am cel puțin o pană la bicicletă, cea mai enervantă pană a fost când eram plecat spre o pădure apropiată, care spre norocul meu camera s-a spart la întoarcerea spre casă, dar ca să fiu sigur că nu îmi stric camera aiurea, m-am dat jos de pe bicicletă și am început să merg la pas cu roata pe față ridicată, norocul meu a fost că era vorba de 3-4 kilometrii, și ca totul să fie și mai frumos la două zile după ce am făcut pană pe față, am făcut și pană pe spate, când mă duceam spre magazin.

 

Bicicleta pe timp de vara

399226_156127711189683_628560995_nÎmi place cel mai mult să merg pe bicicletă vara, pentru că atunci sunt cel mai aventuros, atunci mă duc cel mai departe și atunci cunosc locuri noi pentru că altfel nu ajungeam pe acolo, o întâmplare drăguță dar cam ciudată a fost când eram la o distanță destul de mare de casă, și în timp ce mergeam la încercarea de a face un viraj spre stânga, am rămas cu ghidonul în mână, s-a rupt de la jumătate spre dreapta, am căutat ca un nebun pe jos preț de 10-15 minute ceva dur și lung ca să pun în interiorul ghidonului ca să pot ajunge acasă pedalând, și nu mergând pe lângă ea.

 

Toamna e perfecta pentru bicicleta

IMG_9730Cel mai mult îmi place vremea de toamnă, e puțin răcoare și atunci plimbarea pe bicicletă este cea mai incredibilă, dacă mai adie puțin vântul parcă deja te simți într-o altă lume, dar lumea se poate schimba când îți cade pedala stângă și începi să cauți surubul pe jos ca să ai ce să strângi înapoi, și în timp ce mergeam, o perioadă mă opream ca să mai strâng din nou, cu degetele bineânteles că nu aveam absolut nimic la mine cu ce să pot strânge, așa că atunci când observam ca să duce naiba pedala mă opream ca să o mai strâng, era draguț dar și enervant într-un fel, dar am ajuns acasă și am strâns atât de bine, încât și acum mă ține fără probleme, întâmplarea asta a fost acum un an.

 

Iarna e mai dificil, dar ofera o experienta unica

560867_156128281189626_1267444798_nChiar dacă este frig și afară este zăpadă sau ghiață asta nu m-a împiedicat să merg pe bicicletă, dar trebuie să recunosc că cel mai rău este să aluneci pe gheață în timp ce dai la pedală.

Pentru că într-o dimineață am prins un frig care te făcea să nu ieși din casa, dar eu am ieșit pentru o scurtă plimbare pentru a putea admira zăpada din mai multe zone, după câteva alunecări pe gheață care din fericire m-am stăpânit bine și nu am căzut. Dar a venit si o fază ciudată, în timp ce mergeam liniștit, am ajuns la o porțiune unde era numai gheață, asta fiind undeva pe sosea unde nu era trafic prea mare, și unde la un moment dat am ținut ghidonul cu mâna stângă și cu dreapta încercam să-mi încălzesc nasul, când bicla mi-a alunecat și imediat cum am simțit că pierd controlul, am pus piciorul drept ca să mă echilibrez, dar nu știu cum s-a întâmplat că nu m-a ajutat nici piciorul stâng, așa că am ajuns să cad peste bicicletă undeva pe șa, care din nefericire am reușit să o îndoi puțin.

 

Pentru a participa la concurs este necesar să scrii un comentariu la articolul lui Cristi o poveste legată de experiența ta pe bicicletă, eu am scris 4 pentru că a fost plăcut să-mi reamintesc momentele, care sunt la început pentru că a venit toamna și mai e puțin și vine și iarna.

 

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

2 Comments

  1. Nu sunt tocmai un pasionat al mersului de bicicleta, imi place mai degraba sa ies la o plimbare mai lunga la finele saptamanii. Mersul pe bicicleta in perioada anotimpului rece mi se pare mai mult decat o provocare..gheata, frig si alte pericole.
    PS: Succes!

Write A Comment