Industria de jocuri video

jocuri-video-jocuri-digitaleJocurile video reprezintă în momentul de față o mare industrie, care are foarte mulți clienți și unde reușește să facă un profit enorm de pe urma jocurilor lansate, mai ales pentru jocurile care sunt prezentate la conferințe sau jocurile care pur și simplu sunt bine finisate și oferă ceva publicului.

De ce ce zic doar bine? Pentru că un joc înainte să fie lansat trece printr-o stare Alpha apoi BETA, și lansarea jocului pe piața, care înainte să fie lansat deja a produs deja foarte mulți bani prin precomenzile fanilor din toată lumea, deja în zilele noastre este un lucru normal că o companie să ofere clienților posibilitatea de a plăti în avans jocul, ce înseamnă asta?

Precomenzile unor jocuri video sau pentru consolă sunt o bună oportunitate pentru clienți să aibe anumite bonusuri în joc, poate fi vorba de un expansion pack (DLC – Downloadable Content) gratuit etc. Pentru un mai bun exemplu pot să zic de Battlefield 4, care în momentul de față este în stagiul Alpha, urmând în curând să fie BETA, dar și disponibil fanilor în toamna aceasta, pentru cei care au făcut deja precomenzi la joc vor primi gratuit un DLC numit China Rising, care separat o să fie undeva la 15 euro. Cel puțin așa și-a obișnuit Electronics Arts clienții când vine vorba de seria Battlefield.

Mai nou se pare că prețul lui Battlefield 3 a scăzut cu 20 euro, de la 50 euro jocul poate fi cumpărat de pe Origin cu 29,99 euro varianta standard, și versiunea Premium cu 49,99 Euro.

Tot ca un exemplu cei de la Activision oferă Call of Duty Ghost la precomandă cu un bonus pentru fani, o hartă exclusivă numită Free Fall. Pentru că momentan din punctul meu de vedere PC-ul este baza când vine vorba de un joc lansat, sunt și diferite companii care aleg să facă anumite modificări care își dezamăgesc o mare parte din utilizatorii care se joacă pe PC.

Mai exact este vorba de lansările exclusive numai pentru console, cum aici este vorba și de GTA V care a fost lansat numai pentru XBOX și PS4, probabil că vor face exact cum a fost și GTA 4, l-au lansat pe console și după câteva luni l-au portat pentru PC, aducând un minus optimizării pentru PC.

Pentru cei care nu știu exact de câți bani se bucură cei din industria jocurilor PC și cât profit pot să facă, le pot ofer următoarea informație! Din jocurile video se câștigă anual undeva la zeci de miliarde, dar ca să ofer și o statistică cum îmi place mie, o să pun mai jos un fel de evoluție în funcție de valoarea pieței într-un an.

În 2008 producătorii s-au bătut pe o piață care valora undeva la aproximativ 42 miliarde $, pentru că a fost o creștere foarte mare în 2011 s-au încasat nu mai puțin de 56 miliarde $ așa că pentru următorii ani, mai exact undeva prin 2014-2015 industria jocurilor video o să depășească 80 miliarde $.

Acum dacă stau să mă gândesc puțin doar, suma asta ar fi triplă dacă nu existau torentele.

Tu ce te joci?

Subscribe
Abonare pentru
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Yamasha

FIFA, PES, CS, BF 3, dar din ce in ce mai rar:)

razvan

mam dus la moolu din vitansi am cumparat alien vs predator cu 19.99lei si cand lam luat ma intrebat badiguardu de acolo care pazea daca am cumparat jocu si iam spus ca da iel a zis sa verifice pe camera daca lam cumparat si era si langa mine cand lam luat, eu cred ca ma vazut mai mic si ce zice hai sai iau jocu lu asta sal fraieresc dar eu mam dus la casierita si iam aratat bonu si lam luat si am plecat.