Mașina de curățat cartofi automată, un echipament horeca foarte util

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Modelele de mașini curățat cartofi de ultimă generație sunt indispensabile pentru restaurante, bucătării de hoteluri și alte unități de prelucrare a legumelor sau care oferă servicii de alimentație publică.

Multe dintre aceste echipamente au un randament foarte ridicat care se apropie de 98%.

Modele de mașini de curățat cartofi de la TC Romania Crown Cool sunt extrem de performante, iar cei interesați le pot alege în funcție de capacitate. 

Cea mai bună mașină de spălat și decojit cartofi nu este nici cea mai ieftină și nici cea mai scumpă, ci acea mașină care satisface în cel mai înalt grad cerințele utilizatorilor din cadrul bucătăriilor profesionale.

Caracteristicile unei mașini de curățat cartofi profesionale

– integrarea funcțiilor de spălare și decojire a cartofilor;

– fabricarea din oțel inoxidabil de înaltă calitate ce o face ușor de întreținut după fiecare utilizare;

– murdăria și cojile leguminoaselor se pot îndepărta complet cu ajutorul circulației apei.

O mașină de spălat și curățat cartofi bună este aceea care funcționează cu eficiență ridicată, un echipament perfect dimensionat pentru a putea degreva personalul din bucătăria profesională de astfel de operațiuni rutiniere cronofage și a putea permite efectuarea economii prin reducerea costului cu forța de muncă.

Cum se păstrează cartofii proaspăt tăiați și curățați cu acest echipament?

Se așează cartofii tăiați și decojiți într-un vas mare din ceramică sau inox, se acoperă complet cu apă în care a fost adăugată zeamă de lămâie și se depozitează recipientul ce conține cartofii descoperit în frigiderul profesional al unității respective de alimentație publică.

Mașina de curățat cartofi are avantajul că necesită o întreținere extrem de redusă, în condițiile în care are o performanță ridicată în utilizare poate acoperi cu brio cerințele oricărei bucătării profesionale. 

Componentele electrice sunt protejate într-o cutie etanșă, pentru a asigura o funcționare sigură și a se evita orice fel de accident de muncă.

Mașina de curățat cartofi reprezintă o alegere excelentă care combină economia și eficiența în bucătărie. Design-ul compact, ergonomia deosebită, permite ca acest echipament să ocupe foarte puțin loc în bucătăria unității respective.

Corpul echipamentului horeca este realizat din oțel inoxidabil, are o baza grea ce permite absorbția vibrațiilor,  este ușor de manevrat, iar cartofii nu se deteriorează în timpul spălării și curățării.

Operațiunea se realizează la o temperatură scăzută a apei (se folosește apa rece), așa încât cartofii nu sunt distruși din punct de vedere al calităților nutritive.

Echipamentul de curățat cartofi este fabricat din inox ceea ce îl face extrem de rezistent pentru o folosință îndelungată.

Principiul de funcționare al curățării cartofilor cu ajutorul unei mașinii automate

Se conectează furtunul de umplere la orice robinet de apă dulce rece, care la multe modele este poziționat în partea de sus a buncărului de lucru al echipamentului.

Se răstoarnă cartofii din sac în camera (compartimentul) de acționare unde ar trebui să fie lăsat un spațiu liber suficient pentru ca legumele să se poată mișca în timp ce se curăță. Nu trebuie să se supraîncarce echipamentul de spălat și curățat cartofi, deoarece el se poate deteriora prematur.

Se pornește alimentarea cu apă pe măsură ce baza tamburului rotește cartofii sau alte tipuri de legume tari. Astfel se poate îndepărta ușor coaja acestora: timpii de curățare vor varia în funcție de tipul și starea produsului.

Când se atinge gradul dorit de decojire, se oprește apa și legumele cad în recipientul special de colectare.

Mașina de curățat cartofi se poate folosi așadar și pentru alte tipuri de legume tari, precum ar fi: morcovii, sfecla, iar curățarea lor se realizează, de asemenea, în timp foarte scurt. 

Pentru informații suplimentare despre aceste echipamente horeca, ia legătura cu un consultant TC Romania Crown Cool.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments