Mașina de curățat cartofi, vedeta unei bucătării profesionale

Mașina de curățat cartofi  se potrivește perfect pentru bucătăriile profesionale din restaurantele tradiționale, hoteluri, în cantinele unităților de învățământ sau ale fabricilor, precum și în unitățile fast food.

Curățarea rapidă și ușoară a cartofilor cu un echipament electric special

Principiul de funcționare al unui asemenea echipament HoReCa este relativ simplu: atunci când cartofii sunt așezați în mașină răsturnând sacul cu legume prin partea de sus a compartimentului de lucru, ei încep să se rotească din ce în ce mai repede, iar rezultatul este că se cojesc prin frecare. Eficiența mașinii este foarte mare datorită frecării ce se realizează în mod continuu. Concomitent cu eliminarea cojilor prin sistemul de evacuare al echipamentului cartofii se și spală cu apa curentă ce intră în utilaj, așa încât la final ei sunt perfect curățați și curați.

Decojirea cu ajutorul unui aparat special acționat electric a cartofilor și spălarea acestora într-un singur pas este ideală prin productivitatea oferită, lucru vizibil mai ales într-o bucătărie profesională ce folosește o cantitate mare de cartofi zilnic. Unde mai pui că acest echipament multifuncțional este și foarte ușor de utilizat și întreținut.

În prezent, mașina de curățat cartofi electrică reprezintă cel mai avansat echipament de curățare și spălare profesională a acestui tip de legume.

Acest tip de echipament HoReCa este fabricat din oțel inoxidabil de calitate superioară, rata de decojire a legumelor mergând până la 95% sau chiar mai mult, datorită componentelor metalice din care este alcătuit.

Datorită faptului că este o mașină care permite o productivitate sporită în bucătărie, mai ales în acele unități în care se folosesc cartofi și alte legume tari care au nevoie de a li se îndepărta cojile foarte rapid, începe să se renunțe pe scară tot mai largă la cuțitele clasice și chiar la decojitoarele manuale de legume, care nu au nici pe departe randamentul unui echipament automat special dedicat acestei operațiuni migăloase ce necesită nu doar precizie, ci și foarte mult timp.

Odată cu extinderea gamei de echipamente pentru bucătăriile profesioniste, producătorii oferă diverse soluții ce tind să răspundă nevoilor tot mai mari ale celor ce activează în sectorul de catering.

Spălarea și decojirea cartofilor înainte de preparare sunt etape esențiale pentru eliminarea pesticidelor în cazul cartofilor obișnuiți.

Cu ajutorul unei astfel de mașini electrice moderne se pot utiliza cartofi proaspeți la diverse rețete, nu unii gata curățați industrial. Este și cea mai bună alternativă la cartofii feliați și congelați care sunt serviți din ce în ce mai des în localurile din România, când consumatorii doresc o garnitură de cartofi prăjiți.

În plus, economisirea unui timp prețios în bucătăria profesionistă contează foarte mult în prezent, când creșterea productivității muncii, concomitent cu reducerea costurilor de producție, stă la baza unui profit care să asigure rămânerea pe o piață din ce în ce mai concurențială în ultima vreme.

Pentru a evita sarcinile cronofage din bucătărie, precum este și curățarea de coajă a cartofilor, un astfel echipament profesional economisește timp și poate să fie extrem de simplu de utilizat chiar și de către noii angajații în bucătărie.

O mașină de curățat cartofi este proiectată în întregime din oțel inoxidabil, fapt ce permite să fie ușor de igienizat. Ea va deveni un echipament vedetă în orice bucătărie profesională, indispensabil datorită eficienței de care dă dovadă în funcționare. Fiind ușor de utilizat, acest decojitor de cartofi electric este așadar perfect pentru profesioniștii din industria alimentară.

Criteriile ce trebuie avute în vedere la achiziția unei mașini de curățat cartofi profesionale bune:

– materialul din care este realizată aceasta;

– capacitatea pe ciclu de curățare (exprimată în kilograme);

– capacitatea de curățare într-o unitate de timp (de regulă, o oră);

– puterea mașinii exprimată în wați;

– numărul de viteze de care dispune;

– sistemul de cronometrare;

– modul în care se face racordarea la instalația de apă și de canalizare;

– dimensiunile totale ale acestui echipament HoReCa (lungimea, diametrul/lățimea și înălțimea);

– puterea exprimată în volți;

– greutatea totală.

La toate acestea se mai adaugă și prețul de achiziție al respectivului utilaj ce a devenit în prezent indispensabil unei bucătării profesionale care se respectă.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments