Modele de unghii, variante aproape infinite

modele de unghii

Manichiura reprezinta ansamblul tratamentelor de infrumusetare a unghiilor, incluzand ingrijirea, lacuirea si decorarea lor. Exista o varietate de modele de unghii, iar o alta varietate poate fi creata oricand, cu imaginatie si indemanare.

Nail Art, sau arta decorarii unghiilor, s-a dezvoltat foarte mult in ultimii douazeci de ani si consta in aplicarea de diferite decoratiuni pe unghii, cum ar fi paiete, strasuri, figuri, decalcomanii si chiar piercing. Ca origine, aceasta veritabila arta, care reprezinta de fapt un fel de machiaj al unghiilor, provine din Asia, unde a cunoscut o dezvoltare foarte larga, inainte de a fi exportata catre occident, unele femei reusind sa faca din unghiile lor adevarate opere de arta la purtator.

Trendul actual al modelelor de unghii

Cum spuneam mai sus, orice tendinta este posibila in acest domeniu, imaginatia parand a fi singura limita, in ceea ce priveste Nail Art.

Decorarea se poate face pe unghiile naturale, cu conditia ca acestea sa fie sanatoase si sa nu prezinte nici un fel de leziuni, sau pe cele artificiale. In momentul de fata exista cateva tehnici care sunt foarte in voga, cum ar fi efectul de marmura, care se realizeaza aplicand mai intai un lac transparent apoi unul mai inchis, pentru a obtine acest efect, care imita marmura. Printre alte modele de unghii in trend in aceasta perioada sunt si cele obtinute prin aplicarea diferitelor motive, cum ar fi mici flori, desene sau forme aleatorii.

Piercing-ul, printre modele de unghii la moda

Se mai poarta si stilul de unghii patate, adica imitarea blanii de leopard sau tigru, prin aplicarea unui lac de culoare galbena, dupa uscarea caruia se poate obtine acest efect prin aplicarea altuia, de culoare maro. Cat priveste piercing-ul, aceasta tehnica implica de obicei lipirea unor motive metalice pe unghii, care imita bijuteriile.

Decorarea unghiilor nu este o practica usor de realizat, de aceea femeile merg la saloanele de cosmetica specializate in acest domeniu, unde profesionistii reusesc sa creeze adevarate capodopere. Este o metoda sigura, dar destul de costisitoare, deoarece preturile pentru un astfel de serviciu nu sunt tocmai accesibile.

Cum poti obtine acasa diverse modele de unghii

Pentru cele care au o buna indemanare in acest sens, desigur, exista si varianta de a-si aplica singure aceste decoruri, la domiciliu, mai ales daca fac cateva exercitii inainte, pentru a capata ceva experienta in obtinerea diferitelor modele de unghii de pe www.Unghiute.ro . Ca sa te incumeti la o asemenea munca, este foarte indicat ca, mai intai, sa-ti procuri toate cele necesare, pentru a nu-ti da seama intr-o etapa sau alta ca iti lipseste ceva absolut necesar, fara de care nu poti duce pana la capat efectuarea manichiurii. Prin urmare, nu trebuie sa-ti lipseasca tampoanele de vata, pila de unghii, forfecuta, dizolvantul si lacurile de care ai nevoie, nici decoratiunile pe care le doresti pe unghii, in cazul in care te incumeti la un model mai complicat, cu motive desenate sau aplicate. Daca te numeri printre cele mai norocoase, avand o buna indemanare, varianta la domiciliu este una foarte economicoasa.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments