De ce sa va puneti usi din sticla

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:

Va renovati casa si ati ajuns la inlocuirea usilor vechi si demodate dar nu stiti ce sa alegeti? Ei bine, acum se poarta mult modele de usi din sticla. Sa vedem insa care sunt motivele pentru care au ajuns sa fie atat de cautate si preferate atat de designerii de interior cat si de proprietarii de case si apartamente.

Avantaje usi din sticla

Daca alegeti sa puneti usi din sticla la interior, veti vedea ca acestea sunt extrem de discrete si vor lasa lumina sa treaca, ceea ce poate inseamna chiar si o modalitate de a face economie la energie. In plus, se creeaza o impresie de spatiu, care va face locuinta dumneavoastra sa para mai mare.

In comparatie cu usile de termonal, aceste usi din sticla sunt mai usoare, in special daca alegeti usi sticla securizata. Motivul il reprezinta faptul ca la geamul termopan, desi structura de aluminiu este usoara, geamul dublu are o greutate destul de mare si in plus are nevoie si de un cadru solid care sa il sustina. La usi din sticla veti avea eventual o rama din lemn. Aceasta combinatie de lemn cu geam este clasica, dar extrem de placuta, pentru ca va da impresia de caldura in locuinta dumneavoastra.

Caracteristici usi din sticla

Principalul atuu pe care il au aceste usi din sticla este lumina. Ele va ofera posibilitatea sa luminati o camera  care este expusa mai putin la lumina. Acest lucru se intampla in special la baie, care de multe ori este o incapere oarba. Trebuie sa alegeti o usa din sticla cu geam mat, adica este vorba despre sticla sablata. Inclusiv cabina de dusi puteti sa o confectionati din pereti si usi sticla securizata. Sticla securizata este foarte rezistenta din punct de vedere termic si mecanic, adica nu se va sparge daca o veti lovi si nici nu va crapa daca o veti supune la socuri termice (diferente de temperatura foarte mari).

In functie de preferintele pe care le aveti pentru aceste usi din sticla, daca sunt usi sticla securizata, daca sunt izolate termic si acustic, daca sunt antiefractie, va depinde si greutatea lor, pentru ca o usa din sticla care are cat mai multe astfel de proprietati si functii va ajunge sa aiba si o greutate mai mare, in special din cauza cadrelor care trebuie create pentru diferitele tipuri de geamuri.

In ceea ce priveste montarea unor usi din sticla, lucrurile nu sunt tocmai simple cum se intampla la usile clasice, pentru ca exista riscul ca acestea sa se rupa, sunt  mai greu de manipulat, in special cele grele si se monteaza cu atentie, pentru a nu reprezenta un pericol atunci cand sunt utilizate. De aceea, daca alegeti sa va puneti la interior sau la exterior usi din sticla si in special usi sticla securizata va recomand sa apelati la serviciile unei firme specializate, cum ar fi Herra Design, care va fi in general firma la care dati comanda, pentru a le monta. Acestia stiu exact cum sa le prinda si care sunt parametrii pe care trebuie sa ii respecte.

Distribuie pe retelele sociale daca iti place articolul:
Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments