Acest mesaj rau intentionat de pe Facebook ii provoaca pe utilizatorii Facebook sa instaleze o aplicatie rau intentionata (malware), sustinand ca pot urmari videoclipul sinuciderii lui Mr.Bean. Aceasta aplicatie va va cere sa ii dati accesul la contul dvs. Facebook, pe care il veti folosi pentru a trimite aceleasi fraude tuturor prietenilor dvs. din Facebook.

O noua amenintare pe Facebook

Aceasta farsa de moarte cu celebritati se aseamana cu falsurile Celine Dion, Will Smith, Shaggy, Rapper Eminem, Jackie Chan, Oprah Winfrey, Miley Cyrus si Angelina Jolie .

Mr. Bean Facebook Virus – se poate folosi malwarebyte pentru devirusare

Daca instalati aplicatia Facebook rauvoitoare (NU), acordandu-i permisiunea pentru contul tau Facebook, vi se va solicita sa descarci un ” Facebook Media Plug-in „, pe care se presupune ca ai nevoie de el pentru a vedea videoclipul cu sinucidere. Dar, nu exista nici un videoclip, iar domnul Bean (Rowan Atkinson) nu sa sinucis. Daca instalati asa-numitul „Plug-in Media Facebook” facand clic pe link, veti instala un program de calculator rau intentionat care va infecta computerul cu un virus sau un cal troian. Daca ati instalat deja aceasta aplicatie rau intentionata pentru Facebook, va rugam sa faceti clic aici (MalwareBytes) se scaneaza tot calculatorul si se urmeaza instructiunile oferite de MalwareBytes.

Retineti ca nu utilizati Facebook ca sursa de stiri legitime. Daca ceva este postat pe Facebook, va rugam sa il verificati vizitand unul dintre site-urile de stiri reputate. si daca ati solicitat sa instalati o aplicatie pentru a vedea un videoclip sau orice forma de informatii, e mai bine sa nu.

Browserul tau web este capabil sa vizualizeze majoritatea videoclipurilor fara a fi nevoie sa instalati alte pluginuri.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment