O optiune mai putin agresiva decat blocking-ul si mai flexibila decat modul “privat”

Daca ai un cont de Instagram public, nu exista nici o metoda oficiala, de a stopa utilizatorii sa-ti urmareasca feed-ul. Chiar si daca blochezi pe cineva, fotografiile tale nu sunt decat la un click distanta, de o pagina privata de browser. Astea fiind spuse, Instagram incearca cel putin in momentul de fata, sa dea mai mult control utilizatorului in aceasta privinta, cu un management mai bun al listei de followeri (urmaritori). Compania a inceput testarea pe scara larga a optiunii de a sterge manual followerii, in doar cativa pasi.

Utilizatorii ce detin conturi private, au avut de mult timp posibilitatea de a indeparta anumiti followeri, fiind capabili sa le restrictioneze imediat accesul la continutul propriu. Dar, un numar din ce in ce mai mare de conturi publice, au primit de asemenea optiunea de a sterge manual followerii din lista proprie. Rapoarte ale acestei noi optiuni “remove follower” au inceput sa apara in ultimele luni si se pare ca devine disponibila pentru un numar din ce in ce mai mare de utilizatori, mai ales daca vorbim despre cei de pe Android.

Dupa ce am putut observa tweet-ul lui Matt Navara despre acest lucru, am primit si confirmarea unui oficial de la Instagram, ca intr-adevar aceasta optiune se afla in teste. Compania a refuzat insa sa dea mai multe detalii despre aceasta optiune.

Instagram testeaza o optiune sa poti stearge urmaritorii

Pana la urma, de ce ti-ai dori sa-ti stergi followerii? Poate ca nu-ti doresti accesul oricui la profilul tau, poate ai fosti parteneri, carora vrei sa le restrictionezi accesul la anumite informatii din viata ta personala, etc. Blocarea si de-blocarea anumitor persoane, tinde sa conduca in mod esential la acelasi rezultat, dar se pot evita mai “elegant” situatiile de genul in care persoanele vizate (blocate), realizeaza ca au fost blocate, chiar si pentru putin timp. Aceasta optiune de a sterge pur si simplu utilizatorul, este deci mai eleganta, mai putin agresiva. Instagram a anuntat ca utilizatorii pe care alegi sa-i stergi, nu vor fi notificati despre acest lucru.

In ultima perioada a lunii Mai, Instagram a lansat un nou feature “mute”, care iti permite sa continui urmarirea anumitor utilizatori, evitand insa postarile zilnice ale acestora. Aceasta masura este clar destinata pentru a evita anumite tensiuni cu persoanele apropiate, din viata reala (rude, prieteni). Asa cum bine nota cineva, “nu poti pur si simplu sa dai unfollow unei rude apropiate, doar pentru ca posteaza de 12 ori pe zi.”

De data aceasta, cei de la Instagram incearca sa ne ofere o flexibilitate mai buna in management-ul follower-ilor, fara a te obliga sa-ti transformi contul, intr-unul privat. Pentru a verifica daca si tu ai disponibila deja aceasta optiune, intra pe pagina profilului tau, apasa pe “followers” (urmaritori), unde ar trebui sa poti observa o iconita cu 3 puncte verticale, in partea dreapta a numelui utilizatorului. Apasand in acea zona, ar trebui sa poti vedea optiunea de indepartare a follower-ului respectiv si poti trece mai departe, la stergerea acestuia din lista ta.

 

Detalii: https://help.instagram.com/413012278753813

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru