Este mult mai usor pentru un grup de arabi sau israelieni sa vina intr-o tara civilizata decat invers. In Romania nu exista restrictii legate de imbracaminte, de electronice, de imbracatul adecvat intr-o zi torida de vara. Scoala noastra a fost implicata intr-un proiect avand ca partenera o scoala din Israel si totul a decurs fara emotii, cat ei au stat in tara noastra. I-am dus in orasele renumite pentru frumusetea lor, au fost cazati in familiile cu posibilitati ale romanilor si li s-a facut o primire asa de calduroasa, incat la plecare un plans minute in sir. Au plans cand si-au imbratisat gazdele si au plans in aeroport, pana la imbarcare.

Emotiile puternice au aparut cand am inceput sa ne facem pregatirile sa le intoarcem vizita si am primit lista de interdictii si recomandari. Iata cateva dintre ele: -cand se face verificarea pentru zbor, telefoanele care nu sunt incarcate se confisca. Deja profesorii au inceput sa se teama. Toata lume astie, cum stau elevii tot timpul cu ochii in ecrane, chiar si in autocare. Si daca le-ar incarca de acasa, tot ar ajunge cu bateria descarcata in aeroport. -sa nu isi puna in bagaje tricouri cu maneca scurta sau pantaloni scurti, fiindca iau aceste haine degeaba.

Nu plecati la schimbul de experienta, fara adresa lui: Samy Ilie avocat Israel! • Refu Blog

Da, este interzis, oricat ar fi de cald, sa apara cineva cu mainile si picioarele goale! Nu as fi crezut ca exista o asemenea regula in vreo tara, mai ales in una foarte calda! Sa simti ca te sufoci si sa fii obligat sa iti inchei toti nasturii pana in gat si sa umbli cu maneca lunga. Evident ca respectam toate traditiile si obiceiurile tarilor pe care le vizitam si nu judecam pe nimeni, fiindca asa este moral.

Cu toate acestea ne temem de situatii neprevazute. Posibil sa fie multe alte reguli de care noi sa nu stim si sa ne trezim amendari sau luati pe sus de politie. Vizita va fi o adevarata lectie de viata, fiindca imi place mereu sa ma asez in locul altor oameni sa imi dau seama cum traiesc si ce simt ei! De aceea am discutat cu colegii si cu elevii si ne-am hotarat sa facem doua lucruri esentiale pentru linistea noastra:

1. Sa solicitam consultatie inaintea vizitei de la Samy Ilie avocat Israel. Functiile detinute cu succes in acest stat ca si anii petrecuti in Israel il recomanda ca fiind cel mai in masura sa ne spuna ce este permis si ce nu este permis in acesta tara. Samy Ilie este unul dintre cei mai mari avocatii ai Israelului si cunoscatori de traditii, cultura si legislatie si asa a reusit sa asigure paza milioanelor de cetateni de securitatea carora a raspuns. A avut in subordine procurori foarte bine pregatiti, s-a bucurat si se bucura mereu de respect, fiindca stie sa respecte, sa ajute, este si avocat si are un suflet de aur. Toti romanii care au apelat la el au avut de castigat. Cei care si-au deschis afaceri pe teritoriul acestui stat si cei care au comis greseli in acesta tara, din necunostinta de cauza sau fiindca au vrut sa se sustraga legii, au fost scapati de interventiile salutare ale lui.

2. Sa avem la noi datele de contact ale lui Samy Ilie, fiindca nu se stie. Nu ne ducem sa devenim infractori, dar putem gresi din nestiinta. Teama dispare stiind ca poti suna oricand cel mai pregatit avocat din tara straina pe care o vizitezi, iar el lasa totul si raspunde intrebarilor tale. Sigur ca iti doresti sa te distrezi, sa cunosti oameni noi, sa te bucuri de pitorescul unor taramuri necunoscute, dar in cazul in care ai incalcat legea fara sa vrei, sa stii ca ai acolo un aparator puternic. Samy Ilie este numele rostit cu recunostinta de catre romanii care: -au fost retinuti din diferite motive.

Fie ca ei l-au sunat pe acest avocat nepereche, fie ca familia a luat legatura cu el, cert este ca i-a scapat de experienta traumatizanta a arestului. -au pierdut permisele de conducere din diferite motive si depindeau de ele 70%. -au aparut in fata instantei si aveau nevoie de un avocat care sa le demonstreze nevinovatia. -si-au deschis afaceri in acesta tara si nu stiau cum sa procedeze la inceput sa isi cumpere imobile, sa obtina acte de la autoritati si sa isi achite toate datoriile la stat.

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Write A Comment