O viață sănătoasă presupune o dietă echilibrată. Sfaturi utile!

Corpul nostru este un adevărat templu motiv pentru care trebuie să avem în permanență grijă la alimentele pe care le consumăm. Grăsimile, prăjelile sau alcoolul în exces ar trebui evitate pentru că ne afectează tenul, îngreunează metabolismul și modifică indicele glicemic. Se recomandă o dietă cât mai diversificată și un consum regulat de fructe și legume.

Există tot felul de sucuri care și-au dovedit eficiența și care ajută la menținerea greutății ideale. În plus, acestea sunt pline de vitamine și minerale pentru o bună funcționare a întregului organism. În cazul în care vrei să spui adio kilogramelor în plus, ar trebui să introduci fructul sau sucul de aronia în alimentația zilnică.

Beneficiile sucului de aronia

Foarte mulți oameni nu cunosc fructul de aronia, acesta nefiind extrem de popular în zona noastră. De fapt, își are originea în zona Americii de nord și are capacitatea de a rezista chiar și temperaturilor extrem de scăzute.

Are o mulțime de beneficii pentru organism așa că ar trebui să îți îndrepți atenția spre el și să incluzi sucul în dieta zilnică:

  1. este ideal în curele de detoxifiere. De multe ori, după perioade mai bogate caloric așa cum sunt sărbătorile de iarnă, încercăm să ne construim o dietă pentru a scapă de kilogramele acumulate în plus. O variantă ideală o reprezintă aceste cure de detoxifiere în urma cărora ajungi să elimini din organism radicalii liberi.
  2. este un fruct bogat în vitamina C fiind o soluție naturală de întărire a organismului. În apropierea sezonului rece, poți începe o cură cu suc de aronia și vei vedea cum răcelile te vor ocoli. Bucură-te de magia iernii fără grijă virusurilor.
  3. pe lângă vitamina C, aronia este are un conținut ridicat și de caroten fiind un fruct benefic pentru sănătatea ochilor. Sucul poate fi consumat chiar și de către cei mici, mai ales dacă au tendința de a petrece mai multe ore pe zi în fața calculatorului/televizorului. Sănătatea ochilor este foarte importantă și trebuie protejată încă din copilărie.
  4. dacă ai unele mici probleme cardiace sau dacă suferi de tensiune arterială, încearcă să bei un pahar de suc de aronia în fiecare zi. Vei vedea efectele în cel mai scurt timp, iar riscul producerii unui accident vascular scade semnificativ. Ai grijă de ține, trăiește o viață liniștită și îndelungată alături de cei dragi.

Rolul fructelor și a legumelor în alimentație

Pentru o viață sănătoasă, medicii recomandă un consum regulat de fructe și legume. Acestea sunt pline de nutrienți pentru o bună funcționare a organismului astfel că ar trebui incluse într-o dietă echilibrată, evitându-se excesele de orice fel.

Există o serie de fructe și legume bogate în proteine pe care ar trebui să le consumăm în mod regulat, dacă vrem să avem o sănătate de fier. Printre acestea se numără, rodia, un fruct bogat în proteine și antioxidanți, dar și lintea care asigură aportul de fier necesar oricărui organism. Nu trebuie uitate nici cerealele sau oleaginoasele, acesta fiind de asemenea, necesare organismului. Marea majoritate sunt bogate în proteine și sunt un excelent substitut al cărnii.

 

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments