Ofera o coroana funerara pentru a aduce ultimele omagii celor dragi!

Decesul unei persoane dragi este intotdeuna o perioada neagra si confuza in viata oricarei persoane, insa pentru a alina durerea putem oferi o coroana de flori care sa cinsteasca memoria celui decedat. La divaflor.ro clientii pot sa gaseasca o multime de coroane funerare Iasi online la preturi foarte avantajoase.

Coroanele funerare au intrat intr-un soi de traditie a culturii inmormantarii, mai ales in spatiile urbane, relativ recent, sfarsitul secolului XIX – inceputul secolului XX. Initial, coroanele funerare erau rezervate omagiilor aduse eroilor nationali. Raspandirea traditiei a fost influentata de mai multe evenimente petrecute pe plan social, politic si economic: se stie ca Romania s-a dezvoltat foarte mult in aceasta perioada, din toate punctele de vedere. Mai mult, secolul al XX-lea aduce cu el cele doua razboaie mondiale, drept urmare cultul eroilor ia amploare.

Ofera o coroana funerara pentru a aduce ultimele omagii celor dragi! - Refu.ro

Treptat, insa, depunerea de coroane funerare este preluata si in cazul inmormantarilor personalitatilor nationale. Inmormantarea capata un anumit fast, cortegiile funerare devenind adevarate spectacole prin numarul mare de oameni participanti. Florile insotesc ultimul drum al celui decedat, simbolizand tocmai legatura dintre cele doua lumi.

Astazi,  o multime de coroane funerare Iasi sunt prezente la toate inmormantarile, iar cel ce primeste omagiile nu trebuie sa fie neaparat un erou. In cultura romaneasca a fost dintotdeauna observat un puternic cult al stramosilor ce implica respectul si datoria fata de inaintasi, chiar si dupa moarte. Un bun exemplu ar fi chiar pomenirile si parastasele colective, in timpul carora sunt pomeniti toti cei adormiti, nu numai cei cunoscuti.

Coroanele funerare pot fi asociate anumitor obiceiuri din spatiul rural si din cultura traditionala a romanilor. La fel cum astazi coroanele funerare sunt indispensabile unei inmormantari la oras, la fel obiceiul nu lipsea la inmormantarile de la sate. Coroanele funerare reusesc sa inglobeze anumite simboluri ale bradului funerar, in primul rand prin componenta lor. Coroanele funerare sunt astazi alcatuite din crengi de brad impodobite cu flori. Desi, pentru a castiga frumusete, unele coroane sunt alcatuite numai din flori, simbolurile au ramas valabile.

Ca sa arati respectul pentru viata celor trecuti in nefiinta, ofera-le rudelor apropiate o coroana funerara Iasi!

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments