Parchetul stejar este o pardosea realizata din lemn de stejar.

Parchetul de stejar prezinta o coloristica aparte, este cald si foarte usor de mentinut, de pastrat in conditii optime.

In timp, textura lui capata o cromatica fina, abundenta.

Parchetul stejar poat fi vazut si ca o lucrare tehnica decorativa care contine forme ale corpurilor geometrice din parti de lemn folosite pentru a produce fenomene de suprafata.

Este folosit atat pentru exemplare de mobilier cat si ca exemplare de apartament pentru dusumele.Exemplarele de parchet contin figuri geometrice.

parchet stejar

La dusumelele din lemn pt fi inlaturate impuritatile si distrusi microbii doar atunci cand este nevoie.Aspiratorul de obicei produce parchetului stejar usoare zgarieturi.

Parchetul stejar ajuta la manifestarea cu rigurozitate a cerintelor in ceea ce priveste temperatura si umezeala.

La instalarea parchetului, materialul de lipire care trebuie folosit se realizeaza avand in vedere marimile suporturilor parchetului, de natura lui sau de forma acestuia.

Materialele folosite pentru executarea lucrarilor pentru punerea parchetului stejar sunt: rindea, ciocan, mistrie, galeti pentru punerea cimentului, ruleta pentru masurarea marginilor si a placilor de parchet, ciment, plinta, folie protectoare, coltare, adeziv.

Ca lucrarea sa fie perfecta, este nevoie si de persoane competente pentru acest lucru.Aceste persoane trebuie sa aiba experienta, corectitudinea si responsabilitatea de care este nevoie pentru realizarea acestor lucrari.

Acest parchet stejar prezinta si o luminozitate aparte si un design deosebit.Luminozitatea provine din reflectarea luminii si aducerea ei la suprafata prin intermediul parchetului.

Este si un degajator de caldura fata de alte tipuri de pardosea, acesta fiind unul din avantajele lui deoarece oamenii pot pasi in siguranta pe acest parchet.

Parchetul stejar este specific caselor realizate in stil clasic sau vechi, vintage sau rustic sau apartamentelor care pastreaza clasicismul si romanstismul de odinioara.

Caracteristicile parchetului stejar

Parchetul stejar se pune pe o perioada foarte lunga de timp.Pentru un aspecte luminos, se poate lustrui cu solutii si pot fi sterse cu apa.Ele se folosesc in apartamente, in toate camerele sau doar in dormitoare si pe holuri.Acestea sunt mult mai benefice si pentru organism deoarece sunt mai calde decat alte tipuri de lucrari.

Necesitatea parchetului stejar

Necesitatea parchetului stejar este data de nevoia de a da caldura, lumina si prospetime camerelor sau institutiilor care le utilizeaza.

Montarea parchetului stejar

  • Se alege spatiul, locul unde va fi pus parchetul.
  • Se aduce la drept, se toarna o sapa de ciment pentru ca suprafata sa fie dreapta.
  • Peste ciment, se pune un fel de folie protectoare.
  • Urmeaza masurarea cu ruleta si se pune parchetul.
  • In functie de calitatea lui si de modul de aplicare, se poate pune cu adeizv sau fara.
  • Prima placa se aseaza dintr-un colt in altul al camerei, dupa care se aseaza urmatoarea care e prevazuta cu un cant care trebuie sa sa imbine perfect in plca deja pusa.
  • Se repeta operatiunea pana la terminarea suprafetelor dorite.
  • Pe margini se pun plinte care se prind in suruburi si se imbina unde este nevoie cu coltare.

Asadar, parchetul stejar se utilizeaza pentru un loc mai aparte datorita designului dar si frumusetii si luminozitatii sale speciale. Mai multe informatii pe site-ul: www.decolandia.ro

Author

Mai multe informatii aici: http://www.refu.ro/despre/

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Abonare pentru