Supape de siguranta

Supape de siguranta, daca este sa dam o definitie supapelor de siguranta, acestea sunt elemente ale instalatiilor cu diferite roluri: de reglare, de control,etc. Garanteaza protectie automată la oscilatiile mari de presiune in cazu cazanelor, a boilerelor sau a încălzitoarelor.

Tipuri de supape de siguranta:

Siguranta noastra a fost tot timpul unul dintre lucrurile pentru care am facut orice pentru a-l pastra. Din pacate instalatiile caselor noastre reprezinta unul dintre acele pericole de care trebuie sa ne ferim, am inventat astfel tot felul de masinarii menite sa asigure o buna functionare a respectivelor instalatii astfel incat sa nu fim nevoiti sa stam cu grija in propria casa.

In functie de actiunea lor, deosebim 3 tipuri de supape de siguranta: cu actiune directa, care se impart la randul lor in supape: cu arc, cu greutate axiala si cu parghie si contragreutate al 2-lea tip de supapa este cea cu actiune indirecta impartite la randul lor in: pilotate sau cu impuls. Mai exista si supapele cu actiune mixta: cu arc si cu actionare la distanta sau cu arc si incarcare suplimentara.

Principu de functionare pentru supape de siguranta:

Principiul nu este foarte digicil de inteles: supapele de siguranta trebuie racordate, pe langa conducta careia ii este destinata siguranta, si la o conducta de evacuare la canalizarea aflata in podea. Aceasta functioneaza precum un sistem de alarma, de aceea distribuitorul prin care se efectueza evacuare trebuie sa fie la vedere, in cazul in care ceva nu merge bine, locatarul poate observa acest lucru si poate rezolva situatia inainte de a se produce accidente grave.

Indicat ar fi sa fie instalate de un profesionist care sa tina cont de aspecte precum ca supapa nu trebuie rotita la 180 de grade de pozitia verticala sau ca este neaparat sa se respecte sensul de curgere indicat chiar pe supapa prin niste sageti.

Elemente componente ale unei supape de siguranta:

Desi face o treaba complexa, structura supapei de siguranta este foarte simpla. O tija, parctic axul central din fibra de sticla si polimer; rezistent si sigur, acest element intra in contact direct cu fluidele care circula prin instalatie. In continuarea acestei tije, se afla o sonda fixata in partea superioara de o unitate rezistenta si precisa. Acestea, plus: butonul de actionare si diafragma sunt invelite intr-o carcasa de obicei din alama dar poate fi confectionata si din alte materiale.

Verificare supapelor de siguranta:

Ca orice masinarie, supapele sunt supuse si ele siscului de a se defecta, stricand astfel intreaga instalatie si provocand un risc mare asupra sigurantei noastre. Tocmai din acest motiv se recomanda verificare lor periodic. Ce inseamna sa verificati supapele? Verificarea presupune un procedeu simplu care nu va va lua mult timp, consta in inchiderea si deschiderea succesiva a instalatiei de 3 ori. Daca presiunea se incadreaza in limitele normale, totul este in regula, daca nu se incadreaza aveti nevoie de o reparatie.

Important legat de reparatie, aceasta se realizeaza numai de catre producatorul acestora sau de persoane profesionale, experti in domeniu, iar piesele uzate trebuie inlocuite neaparat. Cand te gandesti la supape de siguranta, poti fi sigur ca ele pot fi scoase din uz daca se constata ca nu fac fata instalatiei. Pentru mai multe informatii vizitati www.chrisden.ro

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments