Pelerinaje Muntele Athos

Inainte de a ne duce intr-un pelerinaj e bine sa solicitam informatiile ce consideram ca ne sunt necesare. De exemplu, este bine sa intrebam specialistii daca la pelerinajul la Muntele Athos spre exemplu, se merge sau nu pe jos dupa ce ajungem si in cazul in care raspunsul este unul afirmativ, este important sa stim si cam cate ore o sa mergem, pentru a fi  pregatiti cu incaltaminte potrivita ca de exemplu cu sandale sau cu adidasi aerisiti si cu un rucsac dar unul care sa nu fie prea greu.

Unii dintre operatorii in turism ce ofera in timpul pelerinajelor la Muntele Athos inclusiv vizitarea orasului Tesalonic, acest oras fiind unul ce merita sa fie inclus in cadrul traseul parcurs in timpul  pelerinajului, oras ce are 4 obiective majore respectiv –  Catedrala Sfantului Dimitrie cu Izvoratorul de mir, apoi Manastirea Sfanta Teodora si a Cuviosului David, avand inclusa si o inchinare la moastele lor, apoi Biserica Sfanta Sofia, urmata de Catedrala Mitropolitana acolo unde se odihnesc moastele Sfantului Grigorie Palama. Este recomandat sa includem si o plimbare facuta pe faleza marii, cu vizitarea turnul alb care e emblematic in orasul Tesalonic.

Operatorii de turism

Pentru cei care reusesc sa formeze un grup de minim 8 persoane pot fi gasite si oferte, eventual si gratuitati. Daca exista aceasta posibilitate atunci se recomanda sa nu ezitam sa negociem cu operatorul respectiv de turism.

Dupa ce se alege operatorul de turism si este stabilita perioada de plecare, este indicat sa ne spovedim iar in cazul in care am reusit sa facem asta inainte de plecarea in pelerinaj, eventual sa ne si impartasim, in felul acesta luan binecuvantare pentru calatorie de la duhovnicul nostru, pregatim bagajul si considera ca suntem pregatiti sa ne putem prezenta la punctul stabilit de plecare in pelerinaj.

Echipamentul si bagajul pentru pelerinaj

Este obligatoriu sa luam cu noi buletinul de identitate verificand-ul penttru a ne asigura ca nu este cumva expirat. Atat imbracamintea cat si incaltamintea luate in pelerinajul la Muntele Athos trebuie sa fie lejere, dar in acelasi timp este important sa fie cuviincioasa, pentru ca nu putem sa imbracam pantaloni scurti sau  bluze cu maneca scurta si in ceea ce privesc sandalele, e obligatoriu sa avem piciorul acoperit cu sosete, pentru ca doar in felul acesta putem sa intram sa ne putem inchinam, in biserici.

In Sfantul Munte nu vom avea binecuvantare pentru a face plaja sau baie dar  daca pelerinajul include si o noapte pe care o petrecem in cadrul portului Uranopoli, atunci putem sa mergem acolo la tarmul marii daca vrem sa facem totusi si o baie in mare.

In ceea ce ii privesc pe preoti si pe calugari este obligatoriu ca deasupra reverendei sa poarte pe cap o rasa si fes preotesc, la slujbe. In bagaje, este recomandat ca pelerinul sa puna lenjeria intima si schimburi cat sa aiba pentru cele 3 sau 4 zile pe care le va petrece in pelerinaj, dar si o trusa cu cele necesare pentru toaleta personala, tinand cont de faptul ca in unele manastiri poate face si dus.

Detalii pe www.avraamtravel.ro.

Subscribe
Abonare pentru
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments